Kuid minus äratas kõige rohkem huvi selle seadme vastu nn Dünaamiline vaatenurk (Dynamic Perspective). Minu arvates on see väga lahe tehnoloogia ning antud postituses räägin teile, mida sellega võiks peale hakata, kirjutab ajaveeb The Technorat.

Mis on Dynamic Perspective?

Dynamic Perspective (või dünaamiline vaatenurk) on Amazoni nutitelefonile omane tehnoloogia, mis simuleerib 3D-efekti.

Seadet või pead kallutades või keerates muutub ekraanil olev kujutis nii, et seda saab vaadata mitme nurga alt. Nii tekib ettekujutus, et kujutis ekraanil on ruumiline. Kuid peamine erinevus 3D-st seisneb selles, et kujutis ei hüppa ekraanilt välja nagu tavaliste 3D-kujutiste puhul.

Dünaamilise Perspektiivi tagavad Fire Phone'i esipaneelil asuvad 4 kaamerat, mis jälgivad kasutaja pea liikumist. Vastavalt pea positsiooni muutumisele telefoni suhtes muutub ka kujutis ekraanil. Kaks esikaamerat tagavad selle, et jälgimine oleks täpne ning et süsteem toimiks ka juhul, kui üks või kaks kaameratest on kinni kaetud (näiteks käega).

Esikaamerad on varustatud ka infrapunavalgusega, nii et DP-d võib kogeda ka pimedas olles.

Kasutusalad

Kuigi DP näeb väga lahe välja, vaevalt et mõni inimene ostab telefoni 650 igirohelise eest ainult selleks, et lahedaid taustapilte vaadata. DP-l on ka praktiline otstarve:

* Kaardirakenduses võib seadet kallutades näha üksikobjekte mitme nurga alt.
* Kallutades Fire Phone'i vasakule, avaneb paneel lisainfoga. Näiteks muusikapleieris võib avaneda esitatava laulu sõnad. Seadet paremale kallutades avaneb rakenduse menüü.
* Telefoni ümber pöörates avaneb kiirseadete aken.
* Fire Phone'i kallutades saab ka veebilehtedel üles või alla kerida ja lugemisrakenduses raamatulehte keerata.
* Mängudes võib kontrollida vaatenurka telefoni kallutades või keerates, mis võib teha mängimise lahedamaks.