Ei mäleta millal viimati sai kelleltki pikemat selgitust küsitud, kuidas mingile aadressile kohale jõuda. Juhise asemel, "millise kollase maja juurest tuleb paremale pöörata," piisab nüüd vaid tänava nimest ja maja ning korteri numbrist – internetti kasutavad inimesed on harjunud kiirelt leidma sihtkoha Regio või Google Mapsi abil. Olin pikka aega nii-öelda „regio-inimene“, aga kui nende koduleht muutus ebamugavamalt aeglaseks, kolisin GoogleMapile üle.

Minu üllatus oli aga suur kui Google Maps ei suutnud tuvastada otsitud kohta. Tahtsin jõuda Harusambla tänavale. Nagu selgub pildilt, arvab Google'i kaardiandmebaas, et selle tänava nimi, kuhu jõudma pidin, on Põdrasambla. Tegelikult asub Põdrasambla tänav küll samas asulas, aga mõned tänavad eemal.

Ka Samblajuure tänevast oli gigant-kaardistaja teinud hoopis midagi muud – Sambla tee - juba teisel korral tegi kohalik Regio maailmanimele ära.

„Huumorit“ jagub äärelinnast kesklinnagi. Maneeži tänav on Tallinna kesklinna kaardil asendunud hoopis Pärnu maanteega. Umbes 12 kilomeetri pikkune tänav on kokku pressitud 200 meetrile.

Kuigi Google Maps kutsub oma lehel üles vigadest kaardil teada andma, siis paljudes foorumites on kurdetud, et praktikas ei juhtu peale vea teatamist midagi. Hetkel ei ole Google’i vigade teatamise link Eesti kohta toimiv.

Nii ei jäägi muud üle, kui kontrollida enne oma aadressi sõpradele-tuttavatele andmist, kas see on erinevatel internetis leitavatel ja enim kasutatavatel kaartidel ka õigesti märgitud.