Põnevaimad on muidugi liivakasti suurimate poiste (Apple, Google, Microsoft jm) üritused, aga vähemalt tänavu juunis lisandub neile üks "üllatusesineja".

See saabub 3. juunil Foxconni ja Mozilla ühisetteaste näol, mille võimaliku sisu üle netis juba hoolega spekuleeritakse.

Seni populaarseimaid kõlakaid: Foxconn hakkab tootma nutitelefone, mis kasutavad Mozilla mobiilseadmete opsüsteemi Firefox OS.

Firefox OS on mobiili-operatsioonisüsteemide vallas uhiuus, paljutõotav valik. Seda kasutavaid nutitelefone on juba välja hõiganud tegijad nagu Sony, ZTE, Huawei, LG ja Alcatel.

On usutav, et Foxconn üllatab mitte Firefoxi-nutifoni, vaid soodsa tahvelarvutiga, mille konkurentideks saavad odavad Androidi-tahvlid.

Foxconn on seni tuntud kui musta töö tegija, mis Apple'ile ja paljudele teistele tehnikatootjatele nende vidinad oma töötajate vere ja elu hinnaga odavalt kokku klopsib.

Hiljuti on aga kuulda, et Foxconn on mainitud rollist ja sellega kaasnevast väikesest kasumimarginaalist tüdinud ning plaanib hakata ise vidinaid turule tooma.

Seega pole üllatav, et Mozilla peab tuleval pressiüritusel au ja kuulsust Foxconniga jagama.

Mis täpselt juhtub, saame peagi näha ja kuulda. Üritus toimub 3. juunil Taipeis Taiwanis.