Peatselt võib see tähendada kantavaid ja painduvaid elektroonikaseadmeid ning teoreetiliselt peaks olema võimalik kodustes tingimustes plastiklehtedele elektroonikaskeemide trükkimine, vahendab DigitalBeat.

Ränikiipide tehnoloogia on kas liiga kallis või liiga raske, et luua sellest odavaid ja ülikergeid seadmeid. Xeroxi meeskond lahendas probleemi omamoodi "hõbekuuliga" ehk hõbedat sisladava tindiga, mis sulab 140 kraadi juures.

Tavaliselt sulavad metallid ligikaudu 1000 kraadi ja plastikmaterjalid 150 kraadi juures, mis välistas varem sellise tehnoloogia igapäevase kasutamise võimalused.

Analüütiku sõnul avad selline lahendus tee uut tüüpi elektroonikaseadmete tekkele. Näiteks saab paiduva elektroonika abil luua e-raamatute ja -ajakirjanduse lugemise seadmeid, mis painduvad sarnaselt paberile ja on vastupidavad muljumisele.

Müstilisemate lahenduste hulka kuulub näiteks võimalus kududa arvuti inimese riietesse.

Xeroxi uut tüüpi elektroonikat saab trükkida printeritega ja selleks pole vaja tänaste kiibivabrikute nõndanimetatud "puhtaid ruume". Ettevõttel on valmis tootenäidised ja käimas on läbirääkimised võimalike tootjatega.

Xeroxi esindajate sõnul on uue tehnoloogia abil võimalik odavaid ja kergeid elektroonikaseadmeid, olemas on nii pooljuhi, juhti kui dielektriku elemendid.