Kuigi S4 on samas mõõdus telefon nagu eelkäija S III, on telefoni ekraan kasvanud viietolliseks, täpsemalt 4,99-tolliseks. Tegu pole suurima ekraaniga telefoniga sel aastal, kuid S4 ületab iPhone 5-e ekraani (4 tolli) ja ka Samsungi enda eelmise aasta tippmudeli Galaxy S III oma (4,8 tolli).

Ekraani resolutsioon on täis-HD ehk 1920 x 1080, mille tulemusena mahub ekraanile 441 pikslit tolli kohta. See jääb näitajana alla teisele tänavusele tipp-Androidile HTC One (469 pikslit tolli kohta), kuigi mõlemal ekraanil on üksikud pikslid inimsilmale pea eristamatud.

Telefoni esitlusel ei maininud Samsungi mobiilidivisjoni juht JK Shin ega turundusdirektor poole sõnagagi uue telefoni protsessorit. Kuid tehniliste andmete lehte uskudes tuleb S4 kahes versioonis: üks 1,9 GHz neljatuumalise protsessoriga ja teine 1,6 GHz kaheksatuumalise protsessoriga. Millistele turgudele tuleb müüki võimsam mudel, pole hetkel teada.

Teine nimi, mida Samsung oma uue telefoni esitluses kordagi ei maininud, oli operatsioonisüseem Android (ega selle arendaja Google). Ometi teenib tootja siin ära kiituse, sest S4 tuleb müüki kõige värskema Androidi versiooniga 4.2.2. Apple'i turundusjuht Phil Schiller tegi kõigest päev enne uue Samsungi esitlust üsna harukordse sammu ja andis intervjuu, milles ütles, et S4 võib tulla välja aasta aega vana Androidiga. "Kliendid peavad ootama tarkvarauuendust," hoiatas Schiller, kelle sõnad tõeks ei osutunud.

Põhirõhu on Samsungi pannud telefoni tarkvarale. S4 puhul on täiustatud kasutajaliidest, muuhulgas tehtud kiiremaks graafiliste eriefektide mootorit. Sellest hoolimata näevad telefoni menüüd välja väga sarnased varasema versiooniga.

S4 tagaküljel on 13-megapiksline kaamera, ees 2-megapiksline. "Kuulates kasutajate ootusi," nagu ütles Samsungi juht JK Shin, tõi firma kaameratarkvarasse hulga uuendusi. Näiteks saab S4-ga teha foto, mis sisaldab mõlema kaamera pilti. Võimalik on ka aegvõte, mille puhul salvestatakse mitme sekundi jooksul kaadris toimunud muudatused. Samuti saab teha pika säriajaga pildi ja seejärel kustutada kaadris toimunud muudatused, näiteks pildilt läbi jalutanud inimese.

S4 sisaldab ka silmaga ekraani juhtimist, mis oli enne telefoni esitlust kuulujuttude teemaks. Teoorias võimaldab see nt veebilehe edasikerimist, kui oled jõudnud lugemisega allaäärde, samuti mängiva video seiskamist, kui pöörad pilgu telefonilt ära. Esimesed minutid uue telefoniga näitasid, et täiesti automaatselt igas valguses need funktsioonid ei toimi.

Samsung on aga toonud uude telefonii ühe väga kasulikku funktsiooni, mida mullu esitles Nokia oma uute Lumiatega. Tänu suurendatud tundlikkusele saab nimelt telefoni kasutada ka kinnastes. Välioludesse sobivad ka S4 uued sensorid, mis mõõdavad õhuniiskust ja -temperatuuri.

S4 sisaldab kõiki tänavu pea standardiks saanud sidevahendeid, s.h töötab 4G-võrgus, NFC lähiväljasidet, Bluetooth 4.0-i jne.

Telefon peaks tulema Eestis müügile maikuus ja selle hind jääb ligi 650 euro kanti.

Ajakirjaniku reisikulud New Yorki kattis Samsung.