ASUS Zenfone Max Pro on juba karbist välja võttes ilmetu - lihtne, tavaline ja igav. Telefon näeb välja täpselt nagu miljon muud Hiina Android-telefoni enne seda ja ilmselt ka peale seda. Üldiselt pigem arvutite poolest tuntud ASUS on ka enne telefonide poole vaadanud ning ka sedasama viga teinud - kõik varasemad (ja ilmselt ka tulevad) mudelid meenutavad täpselt üldist trendi järgivaid nutitelefone. Nii ka see telefon.

Telefoni tagapaneelil olev sõrmejäljelugeja on kehvapoolne ning sõrm tuleb õnnestunud lugemiseks sellele väga täpselt positsioneerida. Samuti on see minu sõrme jaoks pisut väike ja pigem aeglasepoolne. Märkasin, et valin tihti sõrmejälje asemel pigem ekraanikoodi sisestamise, kuna nii oli lihtsam ja mugavam.

ASUS Zenfone Max Pro

Telefoni karbilt vaatab vastu positiivselt meelestada üritav hüüdlause "We ♥ photo". Kahjuks see ainult hüüdlauseks jääbki. Tagumine kaksikkaamera näeb küll efektne välja, kuid fotode kvaliteet näitab selgelt ära, et tegemist on odava hinnaklassi telefoniga. Pildid on enamasti kas hägused, tugevalt ülevalgustatud või tugevalt alavalgustatud. Igal juhul mitte silmale väga ilusad vaadata.

Kahjuks ei õnnestunud mul telefoniga tehtud fotosid arvutisse laadida, sest telefon ei olnud vahepeal võimeline mingil põhjusel traadita internetti ühenduma. See probleem kummitas seadet kusjuures terve testperioodi vältel ning sellest sai jagu vaid telefoni taaskäivitamisega. Kuna teadsin, et Fortes avaldatud AM-i testis on mõned klõpsud olemas, ei hakanud ma kaablitega jamama.

Üldised telefoni tehnilised näitajad ei valmista tegelikult üldsegi pettumust - telefonil on Android 8.1, 64 GB sisemälu ning 4 GB muutmälu, mis on arvestades telefoni 250 eurost hinnalipikut hea tulemus. Kahjuks ei ole paberil olevad tehnilised näitajad ainus, mis telefoni juures oluline on ning tunnetuslikult on telefon pisut aeglane ja tahumatu, isegi rohkem, kui säästutelefonid tavaliselt.

ASUS Zenfone Max Pro

Peale hinna on tegelikult veel üks asi, mida selle telefoni puhul võin nimetada heaks ja selleks on aku. 5000 mAh suurune energiasalvesti peab mõõdukal kasutamisel ilusasti vastu umbes kaks päeva, täpselt nagu karbil lubatud. Pigem hea on ka ekraan, mille värvid on ilusad, kuid erinevalt teistest tänapäevastest telefonidest pole veel jõutud "kulmu" ja teiste maksimaalset ekraanisuurust võimaldavate trikkideni.

Kui aga mind pandaks valiku ette, et pean ostma endale maksimaalselt 250 eurot maksva telefoni, siis pean tõdema, et tõenäoliselt ei oleks minu valikuks ASUS Zenfone Max Pro, vaid mõne teise Hiina firma toode.