Mõne aja eest hakkasid veebis ringlema kuuldused, et Apple korjab alates 2011. aasta juulist pakutud Thunderbolt Display (27-tolline lamemonitor) müügilt ja asendab selle moodsama, näiteks 4K või isegi 5K pilti pakkuva mantlipärijaga.

Paari päeva eest saabuski ametlik teade, et Thunderbolt Display tootmine tõesti lõppeb – aga sellega ei kaasnenud üllataval kombel uudist mingi uuema variandi saabumise kohta.

See tähendab olukorda, kus Apple enam omatoodetud monitori iseseisva tootena ei müügi. Esimest korda pärast 1980ndate algust!

Teiste tootjate ühilduvad monitorid kõlbavad ju Apple'i arvuti juurde ka (olgu see tavaline Mac, mini või Pro), aga paraku ei paku enamik kiiret Thunderbolt-ühendust. Levinum valik on USB.

Mõni "Thunderboltiga ühilduv" isegi kasutab tegelikult mini-DisplayPorti. Apple'i variandil on lisaks gigabitise kiirusega Ethernet ja FireWire 800.

Thunderbolt Displayd saab hetkel veel loomulikult osta, kuni kaupa jätkub. Eesti edasimüüjad pakuvad seda hinnavaatlus.ee andmetel hetkel vahemikus 973-1108 euro eest.

Veebis kõmutatakse juba usinalt, et mida Apple seoses monitoride täpselt plaanib. Üldine arvamus on, et nad valmistavad selles vallas midagi uut ja suurt ette. Nii et monitoriuuendajad varugu kannatust. Ega Thunderbolti ühenduse kasutamine tegelikult paljudele tähtis polegi?