Teisalt, legendid Nokia 3310st on liikvel tänini, ning seegi polnud teab mis kallis aparaat. Sellest hoolimata oli tegemist ühe väga olulise seadmega Nokia ajaloos, kirjutab Kahvel.ee.

Nutitelefonide turg on pisut veider. Ühes otsas on meil väga odavad mudelid, mis tehniliselt on nutiseadmed ja põhimõtteliselt tulevad toime ülesannetega, mis on lühinägelike turundusinimeste poolt neile antud, aga seda kõike üpris viletsalt.

Siis on meil kuldne keskklass. 300 eurot maksvad seadmed, mis võiksid kesta kaua, kuid mille eluiga kärbib liiga tihti kas aegunud riistvara või tootja suva tarkvarauuenduste suhtes.

Kõrgliigasse kuuluvad aga kuni 700 eurosed telefonid, mis teevad kõike, mida üks kasutaja oskab tahta, ja enamgi veel.

169 euro eest on raske leida midagi sama head. Hinna poolest on Lumia 520 niivõrd soodne kui üks korralik Windows Phone 8 seade olla saab, kuid ei jää funktsioonidega seejuures teistest maha.

Kaugel ei ole ka ajad, mil 1 GHz protsessor käis tippklassi nutitelefonide juurde. Ja tõele näkku vaadates on isegi neljatuumalistel elajatel raskusi niivõrd sujuva kasutuskogemuse pakkumisega kui seda suudab teha Lumias olev operatsioonisüsteem Windows Phone.

Loe täisteksti ja vaata rohkem pilte saidil Kahvel.ee.