Uue põlvkonna ruumilist (kodu)kino nautinud inimesed teavad, et tootjad kipuvad 3D-efekte seni kasutama alati kindlal viisil. Põhitrikkide seas võib loetleda näiteks ekraanilt justkui väljuvad olendid (tihti pigem halvasti meelestatud) ja raputavad õhulennud.

Katoliiklik kaabelkanal ei saa endale ilmselt selliseid võtteid lubada, sest nende visuaalesituseks mõeldud materjalid on reeglina teistsugused: sisaldavad palju rääkivaid peasid ja (ee) rääkivate peade külge kinnitatud, žestikuleerivaid kehasid. Catholic TV näitel ka ülevaateid katoliiklusega seotud arhitektuuriväärtustest. See juba ei võistle draakoni seljas sooritatud lennu või tiigrit meenutava eluka rünnakuga.

New Yorgi ülikooli Religiooni ja Meedia Keskuse professor Angela Zito leiab, et 3D suurim kingitus religioossetele telesaadetele oleks võimalus näidata seninägematut. "Meie kujutlusvõimed ei tööta vaakumis. Need vajavad mingit vahendit või midagi inspireerivat. Kujuteldav peaks tänu televisioonile saama paeluvama ja konkreetsema kuju."

CatholicTV direktor Robert Reed tunnistab, et 3D on hetkel nende jaoks gimmick ehk lihtsalt tore trikk. "Arvestades tõika, et meie usul on palju mõõtmeid, tundus hea mõte uurida 3D võimalusi, et näha, kuidas seda tulevikus kasutada."

Seda trikki ei plaani hetkel kasutada siiski ükski teine usuline rühmitus. Shalom TV president ja peaprodutsent, rabi Mark Golub ütles näiteks: "3D on varem tulnud ja läinud. Ma olen väga skeptiline. Juudi kogukond on minevikus keskendunud trükistele ja prindimeediale. Me oleme raamatuinimesed."