Google’i firmamärgiga telefon jõuab turule juba sel aastal. Telefoni hakatakse müüma eelkõige jaekaubanduses, mitte operaatorite vahendusel, vahendab Northeast Securities analüütiku Ashok Kumari sõnu The Street.

Varasemalt on Google kinnitanud, et kavatseb turule tuua avatud standarditel põhinevad mobiilsed internetiseadmed. Jättes vahele läbirääkimised telefonioperaatoritega, kes tahavad kontrollida, mida nende võrgus seadmetega võib teha ja mida mitte, pakub Google seadet, mille funktsionaalsuse osas kasutajatele piiranguid seatud ei ole.

Kumari sõnul on turule jõudmas nii Google’i nutiraal (ingl smartbook) kui ka nutitelefon, mis kasutavad Qualcomm’i Snapdragon võimsaid ja äkilise graafikaga  platvormi.

Kui Google tuleb turule oma odava ja internetisõbraliku nutitelefoniga, siis on see halb uudis eelkõige teistele Android'i telefonide valmistajatele, kelle seadmed kipuvad olema pigem kallid.

Google’i nutitelefoni tootjaks on eeldatavalt HTC ja Chrome’i operatsioonisüsteemiga 2010. aasta suvel turule jõudva nutiraali koostajaks Quanta.