IBMi asepresident vaba tarkvara ja Linuxi valdkonnas, Bob Sutor, teatas Portlandis LinuxCon messil peetud kõnes, et vaba tarkvara arendamise võti peitub spetsialiseerumises, vahendab The Register.

“Kas täielise Windowsi-asendusversiooni loomisel on mõtet?” küsib Suutori ja vastab, et selline eesmärk viiks tupikusse.

“Apple’il ja Microsoftil on palju raha, kuid veelgi tähtsam on see, et neil on peale turuosa õnnestunud kinnistada oma kaubamärk inimeste ajudesse. Selle probleemi vastu tuleb võidelda erinevate vahenditega ja paljude erinevate tehnoloogiatega. Linuxi töölauaversioonidel on selles tähtis roll, kuid need peavad leidma oma nišši ja tegema selgeks, millise hinnaga ja milliseid inimesi nad sihivad. Linuxist ei pea mõtlema, et see on üks suur igamehe operatsioonisüsteem, vaid sellele tuleb leida turul kindel koht,” rääkis Sutor.

Samuti ei ole tema hinnangul mõtet inimesele pähe määrida midagi, mille vastu tal puudub huvi ja mida ta kunagi kasutama ei hakka. Edu saavutamiseks tuleb välja selgitada tõelised huvilised ja koondada oma tähelepanu neile.

Arendajate kogukond peaks Sutori arust võtma sihikule töölaudade virtualiseerimise — mitte ainult tavalised “kerged” kliendid, vaid ka näiteks virtualiseeritud Linuxi arenduskeskkonnad.

Vaatamata sellele, kes on tulevikus töölaua Linuxi tellijad, peab alati pöörama tähelepanu asjadele nagu kasutajasõbralikus, stabiilsus, turvalisus, usaldusväärsus ja jõudlus. “Just nii nagu me oleme teinud ettevõtete serveritega, need toimivad. Sama lähenemine tuleb tuua ka töölauaversioonideni."