Uute Freescale minisülearvutite sisemuses on ettevõtte vähese energiatarbega kiibid, mis tagavad aku tööea kuni kaheksa tundi. Ühtlasi on masinad tänastest märgatavalt õhemad, vahendab Wired.

Kui siiani on minirüperaalide turul ainuvalitsejaks olnud Intel Atom protsessorid, siis Freescale loodab oma uute ARM protsessorituumaga kiipidega selles turusegmendis kõva häälega kaasa rääkida.

Ettevõte tutvustas möödunud kuul uut i.MX515 1GHz protsessorit, millesse on integreeritud suure jõudlusega multimeediatöötlemine ja mis toetab 3G-ühendust. „Me võime ühte kiipi sisse ehitada protsessori, graafikaprotsessori ja mälusilla, mis tähendab, et Freescale platvormil ehitatud minisülearvutid on ainult 15 millimeetri paksused,“ teatas Freescale.

Sel nädalal teatas ettevõte, et on sõlminud koostööleppe rohkemate partneritega, et laiendada Freescale’i protsessoritega sobituvate operatsioonisüsteemide valikut. Freescale’i protsessorid toetavad Android’i ja Ubuntu ning Xandros’i operatsioonisüsteeme.

Freescale loodab, et esimesed iMX515 protsessoriga sülearvutid jõuavad tootmisesse suvel.

Kuna Microsofti operatsioonisüsteemid ei toeta ARM-protsessoreid, siis vähemalt esialgu on Freescale’i protsessoritega minisülearvutid ainult Linuxi põhiste operatsioonisüsteemidega.