Kui Rootsi
(Piratpartiet) kolm aastat tagasi asutati, võttis peavoolumeedia selle vastu umbusuga. Tänaseks on olukord muutunud. Ajal mil valitsus näeb vaeva karmimate autorikaitse- ja inimeste privaatsfääri tungivate seaduste vastuvõtmisega, on partei muutunud järjest tugevamaks, vahendab TorrentFreak.

Hiljutises uuringus väitsid 21 protsenti rootslastest, et nad kaaluvad tulevastel Euroopa Parlamendi valimistel Piraadipartei poolt hääletamist. Meeste vanusegrupis 18 — 29 on toetus koguni 55 protsenti.

Viimases kvartalis kasvas partei liikmeskond kuuelt tuhandelt üheksa tuhande liikmeni, mis teeb sellest suurema partei kui Rohelised, kellele kuulub Rootsi parlamendis 19 kohta.

Piraadipartei juht Rick Falkvinge kinnitab, et nende edule on kõvasti kaasa aidanud internet. „Me ei oleks seda saavutanud ilma interneti pakutava dialoogistruktuuriga. Vana meedia on kaotanud diskursuse üle kontrolli,“ rääkis Falkvinge.

Rootsis vastu võetud ja arutluse all olevate antipiraatluse ja internetiliikluse jälgimise seaduste taustal on Piraadiparteid blogides palju mainitud.

Järgmistel europarlamendi valimistel vajab partei ühe koha jaoks 100 000 häält, mis praeguses poliitilises kliimas on reaalne eesmärk. Falkvinge on optimistlik, leides, et nende võimuses on rünnata politiseerunud autorikaitsesüsteemi tuuma.

Europarlamendi valimised toimuvad 2009. aasta juunis.