Apple ütles eile, et nad on sihilikult aeglustanud vanade iPhone 6, 6S, 7 ja SE telefonide suutlikkust, kui seadmete akud on vanad, madalal temperatuuril või tühjavõitu. Pole ilmselt eriline üllatus, et üsna kiiresti pöördusid esimesed inimesed suurfirma vastu kohtusse.

Guardian vahendab, et eile esitati USA-s Apple`i vastu sellega seoses kaks eraldiseisvat kohtukaebust, üks Californias ja teine Illinois` osariigis. Mõlemal puhul põhjendatakse kaebust sellega, et Apple`il ei olnud telefonide töö aeglustamiseks kasutaja luba ja kasutajatele ei antud firma sellistest plaanidest teada.

Illinois` osariigi kaebuses on mitmeid osalisi: kaks Chicago elanikku ning veel inimesi kaugemaltki, Ohiost, Indianast ja Põhja-Carolinast. Nad kõik väidavad, et uuendused on loodud vaid selleks, et inimesi uusi telefonimudeleid ostma sundida. Hagejate esindaja ütles Chicago Sun Timesile, et korporatsioonid peavad mõistma, et inimesed pole lihtsameelsed ja kui nad kulutavad oma raskelt teenitud dollareid mingile tootele, on neil õigus ka eeldada, et see töötab, nagu lubatud.

Kaks California hagejat nõuavad valuraha Apple`i tegude eest, mille tõttu nad kandsid enda väitel majanduslikku ja muud kahju. Nad ütlevad, et neil ei võimaldatud valida, kas nad tahtsid lubada oma telefone aeglustada või mitte.

The Guardian vahendab, et Apple ise esialgu kohtuasju ei kommenteerinud.