Näiteks Androidi-fonides ammu levinud lähiväljaside (NFC) saabus iPhone'i alles kolme aasta tagustes mudelites 6 ja 6 Plus.

Seetõttu tuli üllatusena, et Apple'i uus rekordkallis tipptelefon iPhone X on Androidi maailmas juba proovitud, aga vaieldava väärtusega uuenduste suhtes üllatavalt leebe.

X pakub näiteks iPhone'is esmakordselt Super AMOLED tüüpi ekraani, enam piksleid kui täiskõrglahutusse mahub, HDR-pilditehnoloogia tuge jm.

Rekordkallis juubelimudelis on aga ka nutiseadmete vallas seninägemata uuendusi nagu TrueDepth-kaamerasüsteem ja käesoleva uudise "kangelane". See uuendus on esmapilgul triviaalse tähtsusega... aga kui see kenasti toimib, siis ma näen ette, et teised kiirustavad seda kopeerima ning varsti ei kujuta telefoni kasutamist ilma selleta enam ettegi.

Veebisait Phone Arena paljastab, et X-is kasutatav näotuvastuslahendus võimaldab telefoni mitte ainult seda vaadates lahti lukustada, vaid ka lisab turvameetme: peidab lukuekraanil teavituste sisu ära, kui vaataja nägu on võõras (registreeritud kasutaja omast erinev).

Seni on olnud peamised variandid teavituste sisu kõigile ära peita või nähtavaks muuta, aga selline väike areng, et õige nägu näeb sisu ja teised ainult teavituse allikat (äpp), on omamoodi suur asi.

Kui see ka kenasti töötab, siis võidab kasutaja nii turvalisuse kui ka mugavuse osas, mis on mõlemad ju väga tähtsad.

Apple'i nutiseadmed said võimaluse lukuekraanil ainult teavituste allikat näidata alles tänu kuu eest allalaaditavaks muutunud iOS 11 opsüsteemile. Android pakub vastavat võimalust juba aastaid. Aga X trumpab selle nüüd üle.

Väike samm nutiseadmete jaoks, suur samm inimkonna jaoks, ma ütlen teile!