Kõlakate järgi ootasime kolme uut iPhone-telefoni ja uut nutikella Apple Watch. Kõik need esitlemisele tulidki. Kajastan olulisemat ja jätan suure osa promo-roosamannast kõrvale.

Nutikell Apple Watch 4

Tootja jutu järgi on kõik uuem, kiirem ja parem kui enne. Ekraan on umbes kolmandiku võrra suurem kui eelkäijal, kaardub moekalt üle oma servade ja selle ümber on vähem raami. Seade on ka veidi õhem kui eelkäija.

Kõlar on 50% võrra valjem, nii väikese vidina kohta üllatavalt vali nagu mõned üritusel viibijad kommenteerisid.

Kasutajakeskkonna isikupärastamiseks on rohkelt võimalusi. Kontaktisiku näopildi võib ekraanile "kinnitada", et temaga kiiremini kontakti võtta.

Kell suudab ka tuvastada kukkumisi. Kuna see on vanainimeste puhul täitsa murekoht, siis võib selle kasulikuks uuenduseks lugeda.

Teoreetiliselt suur asi on võimekus kasutaja südame rütmi ja sellega seotud ebakorrapärasusi tajuda (sensori abil muidugi) – üldse südamega seotud infot koguda.

Hea teada: seni ostetud kellarihmad sobivad ka Watch 4-le, ei pea hakkama uusi hankima. Apple pole alati nii "helde".

Hinnad USA-s: alates 399 dollarist, mobiilside toega variant alates 499. Kolmanda põlvkonna kellad nüüd alates 279 dollarist. Ilmub 21. septembril.

(Foto: AFP)

iPhone X-i järeltulijad

Apple'i mullu novembris ilmunud rekordkallist juubelimudelist iPhone X on nüüd välja kasvanud uus telefonipere.

Troonipärija-mudelid on Xs ja Xs Max, ekraanisuurused vastavalt 5,8 tolli (nagu algupärasel X-il) ja 6,5 tolli. Viimane on iPhone'i kohta üllatavalt suur, senine rekord oligi X-i 5,8 tolli.

Topelt-põhikaamera on 12 MP sensoritega nagu aastatagusel X-ilgi. Üks objektiiv on telefoto, teine lainurk.

X-iga võrreldes on võimsamad kiip (A12 Bionic olla "kiireim ja nutikaim" protsessor, mis seni telefonides kasutusele võetud) ja veele vastupidavus (kuni kahe meetri sügavuses kuni pool tundi).

Face ID näotuvastus on kiirem kui X-il. Ees- ja tagaküljel on kasutusele võetud "vastupidavaim klaas, mida telefonid on pakkunud". Neli mikrofoni telefoni sees võimaldavad stereoheli salvestada.

Modem toetab kuni 1 Gbit/s kiirusega 4G andmesidet. Kaks SIM-kaardi pesa, neist üks e-SIM, millest on kasu, kui su operaator suvatseb seda toetada. Hiinas müüdavatel eksemplaridel on siiski kaks füüsilist SIM-pesa.

Saadaval 64, 256 või 512 GB andmeruumiga. Xs maksab USA-s alates 999 dollarist, Max alates 1099. Ilmuvad 21. septembril.

Üllatus: veel üks iPhone!

Kolmas uus iPhone kannab nime XR. Välimuselt sobitub kenasti aastataguste tippmudelite 8 ja X vahele.

Resolutsioon on 828 x 1792. Ekraan on suur, 6,1 tolli – iPhone'idest on suurema ekraaniga ainult verivärske Xs Max. Ekraani ümber on väga vähe raami: LCD-ekraani kohta tootja väitel rekordvähe.

Apple nimetab seda iPhone X-i laadseks kogemuseks LCD-ekraanil. Kodunuppu pole, X-i kombel pead ekraani ülaosast näpuga alla viipe tegema, et kontrollkeskus avada.

Üks taga- ehk põhikaamera, 12 MP lainurk. Toetab ka portreefoto-režiimi.

Face ID põhine näotuvastus. IP67 standardiga ühilduv veele vastupidavus: elab üle pool tundi meetri sügavusel. Aku kestab kuni poolteist tundi kauem kui 8 Plusil.

64, 128 või 256 GB andmeruumi, hinnad USA-s alates 749 dollarit. Ilmub 26. oktoobril.

Veel noppeid

Järgmisel nädalal saabuvad suured uuendused HomePod-nutikõlari, Apple TV digiboks-konsooli ja Mac-arvutite opsüsteemide jaoks.

Aasta tagasi tutvustatud AirPower, mitme Apple'i seadme korraga laadimise jaam, on endiselt kadunud. Tänavusel üritusel polnud selle kohta sõnagi.

Tore teada: Apple kasutab nüüd 100% ulatuses ainult taastuvenergiat. See kehtib ametlike poodide, kontorite ja andmekeskuste kohta 43 riigis.

Ettevõte on võtnud veel missiooniks hakata rohkem materjale taaskäitlema ja taas kasutama.

iPhone 7 ja 8 muutuvad nüüd veidi odavamaks, USA-s alates vastavalt 449 ja 599 dollarist.