Android Inc.-i üks asutajaliige Andy Rubin liikus ettevõtte müümise järel Google'isse tööle ning jätkas Androidi arendajate juhtimist kuni 2013. a kevadeni.

Siis proovis ta Google'is kätt muudel aladel, mh robootika-osakonnas, ning otsustas 2014. a sügisel üldse lahkuda, et veel uusi asju proovida.

Üks noist "uutest asjadest" oli elektroonikafirma Essential Products Inc., kus Rubin on tegelenud muuhulgas uue nutitelefoni loomisega. See projekt pole enam saladus, aga nüüd otsustas mees seadet esmakordselt avalikkusele näidata. Nii vilksamisi.

Ega siin eriti midagi näha pole. Punakasroosa koduekraan, mille vasemas ülanurgas on pisikeses valges kirjas näha kellaaeg ning aku täituvuse ja võrgu ikoonid. Rubin lisab, et on elevil ja tahaks asja juba laiemalt näidata.

Essential Products Inc. tegeleb asjade interneti seadmete, nutiseadmete ja nende jaoks tarkvara loomisega.

Rubini säutsuga postitatud pildil olev seade meenutab Xiaomi Mi Mixi, millel on keraamiline korpus ja nn äärest-ääreni täiskõrglahutusega LCD-ekraan.

Paraku on uuest telefonist liiga vähe näha, et täpsemalt palju välja lugeda. Veebis kõmutatakse ka Apple'i 3D Touchi laadsest puutenupust või -pinnast, mis teostab vajutamistugevuse põhjal eri toiminguid, ja ehk ka juhtmeta laadimisest.

Essential Productsi esimene telefon peaks ilmuma tänavuse aasta keskel. Tehnoloogiafännid on kahtlemata põnevil, et millega Androidi üks isa üllatada suudab.