Lõuna-Korea päritolu mobiilsideoperaator SK Telecom esitles äsjalõppenud Mobile World Congress 2010 messil Barcelonas (meile teadaolevalt) esimest ruumilise televisiooni lahendust mobiiltelefonidele, kaasaskantavatele meediapleieritele ja muudele pisiseadmetele.

USA ettevõte Texas Instruments on aga avalikkuse ette toonud uue, OMAP3 kiibistikul põhineva 3D-ekraani. See koosneb 120 Hz vedelkristallkuvarist ja 3M filmist, mis suudab 60 kaadrit sekundis lippavad pildid kordamööda vasaku ja parema silmani tuua, nii et kaob vajadus spetsiaalsete prillide järele.

Ruumilise pildi saab luua täpsemalt kahe 3megapikslise kaameraga seade, millel on 800 MHz OMAP 630 kiibistik - kõik need komponendid on praegu juba saadaval. Ekraan saab iga hetk tagasi 2D-pildi esitamisele lülituda.

Texas Instrumentsil on kuuldavasti töös ka juba OMAP4 kiibistikud, mis võimaldavad esitada kõrglahutusega ruumilist pilti (720p ehk 1280x720). Kui tahad need suuremale ekraanile tuua, on väljundiks HDMI port. Kahe kaameraga mobiilseadmed suudavad tänu sellele siis ka ise ruumilist pilti salvestada!