• Kapoti all 70 hj 200 Nm elektrimootor
• …ja 215 hj D5 diiselmootor
• Jõuab kohe müügile, hind alates 56 000 €

Seni on huvilised saanud V60 pistikhübriidi tellida Rootsist ja Soomest, nüüd on otsustatud, et auto jõuab kohe-kohe ka Eestis ja teistes Balti riikides müügile.

Volvo maaletooja, Info-Auto, turundusjuht Tiit Lillipuu sõnab, et selle võimaluse nimel on palju tööd tehtud. "V60 on meil üks müüdumaid mudeleid, pistikhübriid peaks hoogu veelgi lisama, sest selle hind on üsnagi võrreldav tava-Volvoga!”

V60 pistikhübriid sai uuenduskuuri käigus juurde elektriga läbitava teekonna raadiust: nüüd saab 70 hj elektrimootori toel, “PURE” režiimil, sõita kuni 50 km. Linnas peaks tavasõitude puhul selleks täiesti piisama, et üldse mitte diiselmootori abi rakendada.

Volvo elektrimootor paikneb auto tagateljel, puhta elektriga sõites ongi auto tagaveoline, võimaldades arendada kiirust kuni 90 km/h. “Kütust” kulutab elektriga sõitmine keskmiselt 16 kWh/100 km.

Hübriidrežiimil töötavad mõlemad mootorid: lisaks elektrile ka D5 diiselmootor auto esiosas ning nüüd kalkuleeritakse telgede veojõudu vastavalt vajadusele.

Kütusekulu on hübriidrežiimil 1,8 l/100 ja CO2 heitmete näit 48 g/km ning sõiduulatuseks lubatakse isegi kuni 1000 km!
Loe pikemalt WhatCar?-ist