Seda tõestab näiteks 19. jaanuari juhtum, mille käigus Mehhikos The Race of Championsi nimelisel üritusel toimunud kiiruskatsel suutis 23-aastane videomängur Enzo Bonito päris vormelisõidus võita endist vormel-1 pilooti ja vormel-E sarja võitjat Lucas di Grassit.

Bonito sai võistlusele tänu sellele, et The Race of Championsi raames korraldatakse alates eelmisest aastast ka eROC-nimelist virtuaalset võidusõiduvõistlust. Praeguseks vaid ühe korra toimunud võistluse ainus võitja ongi Bonito, millega ta teenis välja võimaluse oma võimed proovile panna ka päris rajal.

Kuna mängud on ülireaalsed ning simuleerivad muuhulgas näiteks rehvide kulumist, vedrustuslahendusi ning teisi päris võidusõidu keerulisi detaile, suutis praeguseni vaid simuleeritud maailmas rooli keeranud mängur konkurentsis püsida.

"Ma olen ammu öelnud, et maailma kõige paremad virtuaalvõidusõitjad on väga head sõitjad ning suudaks kõigile pähe teha, kui nad õigesti välja õpetada," rõõmustas peale Bonito sõitu teine virtuaalvõidusõitja Ray Alfalla Twitteris.

Alfalla välja öeldu sai turniiril tõestatud ka teine kord, sest di Grassi skalp ei olnud ainus, mis Bonito võistlusel võttis - järgmisel päeval suutis ta võita ka legendaarse võidusõidu Indy 500 kolmekordset võitjat Ryan Hunter-Reayt.