Laupäeva varahommikul pakub Wrocławi raekoja plats sõna otseses mõttes värvikirevat vaatepilti. 28 kõikvõimalikku Porsche mudelit kõikvõimalikes värvides – seda iga päev juba ei näe. Aga no ega Porsche ka iga päev oma ümmargust aastapäeva tähista.

70 aastat tagasi, 8. juunil 1948 tunnistati esimene Porsche 356 avaliku liikluse tarvis kõlbulikuks ja seda kuupäeva loetaksegi maailma ühe tuntuma automargi sünnitärminiks.

Wrocławi raekoja plats kirjati Porschedega ära tänavu 9. juuni hommikul just selleks, et 300-kilomeetrise tähesõiduga aastapäeva ära märkida.

Wrocław ja Poola edelaosa üleüldse – tuntud ka kui Alam-Sileesia – on maastiku poolest sõidumõnu otsiva autojuhi unistus. Wrocławist lõunasse, Tšehhimaa piiri poole jääv ala oma mõõdukas kõrguses ja parajalt ümaraks lihvitud mägedega veel eriti. Kuni teise maailmasõjani kuulus see ala Saksamaale ning sakslased jõudsid sinna ehitada hulganisti põnevaid maanteid. Täpselt samasuguseid, nagu „päris“ Saksamaal: väikestest klompkividest, korralike äärekividega, mis kulgevad pöögimetsade vahel siksakitades mäest üles ja alla.

Loe lähemalt Acceleristast!