Klassikalisele punasele Londoni bussile ehk Routemaster’ile väärilise järglase leidmiseks korraldas linn konkursi, millest väljus võitjana just nö. brittide Ferrari ehk Aston Martin. Busse hakatakse ehitama Põhja-Iirimaal Wrightbusi tehases. Liinile läkitatakse hämmastavalt kaunivormilised nn. double-decker’id 2012. aastal – just Londonis korraldatavate Olümpia mängude ajaks.

Klassikaliselt ümarate nurkade ning mugavaks pealehüppamiseks mõeldud avatud platvormiga – nagu vanasti – varustatud, kuidagi krutskivenna moodi asümmeetrilise näoga ühistranspordivahend oli Boris Johnsoni 2008. a. valimislubaduste nimistus kõrgel kohal. Nüüd on valmis esimene makett ning viis töötavat prototüüpi, millega juba esimesi katsesõite tehakse, et Londoni linnas ühistransporditeenust pakkuvad erafirmad selle veetluses ja vajalikkuses veenduda võiksid.

Loodetakse koguni, et taoliste 21. sajandi Routemaster’ite vastu võiks tunda huvi ka teiste riikide ühistranspordi korraldajad. Tuntud nn. Londoni taksosid tootva ettevõtte on omandanud juba hiinlased ning taolisi Britannia pealinna ühtedeks sümboliteks olnud sõidukeid müüaksegi edukalt teisteski maades. Kõnealuses bussis on kokku 87 istet ning umbes 25 seisukohta.

Jälgi EkspressAuto uudiseid ja artikleid ka Twitteris!