Nimetust Kortež kasutatakse projekti kohta, mida ametlikult nimetatakse ühtseks moodulplatvormiks (Единая модульная платформа) – JeMP. See näeb ette ühtsel platvormil põhineva autoperekonna loomist.

Praegu käib jutt neljast keretüübist – sedaanist, limusiinist (sedaani pikendatud versioon), maasturist ja mahtuniversaalist. Projekti peamine ülesanne oli presidendilimusiini loomine. Autosid hakatakse tootma ka riigiametnikele ja ajapikku peaksid need välja vahetama olemasoleva välismaise autopargi. Pole välistatud, et mudelivalikut edaspidi laiendatakse. Pärast riigiametnike autodega varustamist hakatakse neid tootma ka müügiks tavakodanikele.

Projekti JeMP autosid hakatakse välja laskma kaubamärgi all Aurus, mis on kokku pandud sõnadest aurum (ladina keeles „kuld”) ja Russia (inglise keeles „Venemaa”). Kõik mudelid on nime saanud Kremli tornide järgi: Senat (sedaan ja limusiin), Arsenal (mahtuniversaal) ja Komendant (maastur). Mudeleid tutvustatakse avalikkusele selleaastasel Moskva autonäitusel.

Projekti autorite kujutluses pidid autod olema täielikult Vene inseneride, konstruktorite ja disainerite väljatöötatud ning olema kokku pandud osadest, millest suurem osa oleks toodetud Venemaal. Krasnojarski sidurikettad, Nižnekamski rehvid, Baškortostani amortisaatorid, aerodünaamilised kilbid Jaroslavlist, nahksalong Rjazanist, kütusepaak Nižni Novgorodist – kõik see on töötatud auto jaoks eraldi välja.

Projekti meeskond koguti kokku kogu maailmast. Osa töötajatest juba töötas Autode ja Automootorite Teadusliku Uurimise Keskinstituudis (NAMI), teised tulid sinna projektipõhiselt teistest Vene organisatsioonidest, kolmandad naasid piiri tagant, näiteks projekti peakonstruktor Vadim Pereverzev. Ekspertidena kaasati välismaa inseneriettevõtete töötajaid, kuid vahetu töö tegi TASS-i teatel ära Vene meeskond. Auto välisilme väljatöötamisel ei osalenud välismaa spetsialistid väidetavalt üldse.

Autod on varustatud kõigi praeguseks hetkeks tuntud aktiivsete ja passiivsete ohutussüsteemidega, teatab TASS. Presidendilimusiinil on ka erilised konstruktsioonielemendid, mis on salastatud. Pereverzevi sõnul on olemas ka juhiabisüsteemid – püsikiiruse hoidja, automaatne hädapidurdussüsteem ja kokkupõrke vältimise süsteem.

Lisaks sellele on kõik Aurused hübriidautod, Venemaa autotööstuse esimesed. Väidetavalt on platvorm ehitatud nii, et vajaliku infrastruktuuri loomisel saab neid hakata kokku panema puhtalt elektrimootoriga.

Limusiini tehnilised andmed:

Pikkus: 6620 mm
Laius: 2000 mm
Kõrgus: 1695 mm
Kõrgus teepinnast: 200 mm
Mootor: 4,4 l V8 (598 hj)
Mass: 6500 kg (soomustatud versioon)
Käigukast: automaatne 9-käiguline
Kõik rattad on vedavad

Venelased loodavad, et Aurus hakkab konkurentsi pakkuma sellistele automarkidele nagu Maybach, Bentley ja Rolls Royce, kuid hind peaks jääma madalamaks.