Baltikumis rehvide müügiga tegeleva Pigu grupi praktika näitab, et aina enam autoomanikke otsivad infot ja pakkumisi ise e-poest.

"Julgustame autojuhte hoidma kokku nii raha kui aega, tellides autorehvid ise e-poest. Enamik müüjaid pakub internetis hea ülevaate nii hindade kui ka kaubamärkide kohta," sõnas Kaup24 juhatuse liige Maris Kivi.

Pigu grupi statistika näitab, et rehvitellimuste puhul on tagastamisprotsent olnud suhteliselt väike, mis kinnitab e-poest tellitud rehvide kvaliteeti.

Kuidas e-poes rehve valida

* Võrdle rehvide andmeid, et leida kõige optimaalsem lahendus.

* Pane paika ootused hinnale ja kvaliteedile: tuntumal brändil on üldjuhul kallimad rehvid, kuid mõne sõiduki puhul pole vajalik osta brändirehve, kui samal ajal sobiksid ka vähetuntud tootja rehvid, mille hind on madalam, kuid sõidukvaliteet võrdväärne (kuigi eluiga võib olla lühem).

* Leia sobiv maksevõimalus. Paljud e-poed pakuvad liisinguvõimalust.

* Jälgi rehvile pakutavat tarneaega.

* Tutvu vajadusel garantii- ning vanade rehvide tagastustingimustega.

Mida veel teada

Sõiduki tehnoandmetesse on märgitud sõidukile sobiliku ühe või mitme rehvi mõõdud ja vastavad koormus- ja kiirusindeksid, mida tuleb kindlasti arvestada.

Üldjuhul on need andmed leitavad ka auto kütusepaagi luugi siseküljelt, juhiuksele või selle postile paigaldatud kleebiselt, kus on esile toodud ka rehvide soovituslik rõhk vastavalt auto koormatusele.

* Turvalisuse huvides peaks vahetama kõik neli või vähemalt sama telje kaks rehvi korraga.

* Ärge kasutage eri ehitusega rehve samaaegselt, see võib juhitavust halvendada.

* Korraga võib sõidukil kasutada ainult lamell- või naastrehve. Naastud sobivad jäistel teedel sõitmiseks, lamellidel on parem pidamine lumistel teedel.

* Lamellrehvide puhul tuleb eelistada põhjamaades kasutamiseks mõeldud lamelle, mille tunneb ära kas lumehelbekese või kolme mäetipu kujutise järgi.

* Kokkuhoiu nimel ja keskkonnale mõeldes on taastatud rehvide ostmine kasulikum. Kvaliteetsed taastatud rehvid on samaväärsed odavama klassi tootja rehvidega.

Maailmatasemel on uue rehvi omadused muidugi paremad.