Suurriikides nagu Hiinas ja järgmiseks ka Venemaal peab Uber aga vägevate liitlastega ühel või teisel viisil ühte heitma.

Hiinas võttis nende tegevuse üle kohalik rivaal Didi Chuxing, kellega alguses koostöö toimus. Venemaal aga lõi Uber nüüd ühise äri Yandexiga, mis on lääne meedias tuntud kui Venemaa Google.

Yandex investeerib ühisesse ärisse umbes 85,6 miljonit eurot ja omandab sellest 59,3%, kusjuures Yandex.Taxi juht Tigran Khudaverdyan saab uue ära tegevjuhiks. Juhatus koosneb seitsmest isikust, kellest neli määrab Yandex ja kolm Uber.

Uber investeerib 225 miljonit dollarit (193,5 miljonit eurot) ja saab vaid 36,6-protsendilise osaluse. Firma rahustab investoreid kinnitusega, et äri väärtus on 1,4 miljardit dollarit, nii et tasub osaleda küll. Kindlasti on ka lootus, et kohaliku firmaga koostööd tehes suurriigi vahel ettearvamatu seadusandlus kimbutama ei hakka.

Äri saab olema tõesti ulatuslik: 127 linnas riikides nagu Venemaa, Gruusia, Armeenia, Aserbaidžaan, Valgevene ja Kasahstan.

Autotellijad saavad teenust tulevikus kasutada nii Uberi kui ka Yandexi äpi teel, juhtide jaoks luuakse aga järgmiseks aastaks ühisäpp.

Uber ja Yandex täidavad hetkel ühiselt 35 autotellimust kuus, lootus on näha aasta-aastalt 400% suurust kasvu. Nende põhirivaalid on Maxim, Gett ja Fasten/Rutaxi.

Nii Uber kui ka Yandex on seni proovinud kätt isejuhtiva auto loomisega. Saame näha, kas nad ka selles tulevikus jõud ühendavad.