Kindlasti on Hiina autotootjail enda mudelite nimetamiseks täiesti korralikudki pealkirjad olemas, naljakaks kisub asi just järelejätmatus soovis sõidukitele inglisekeelseid - õigemini ingrisekeelseid - tiitleid omistada.

Siin on 10 parimat näidet. Edetabeliks saab esikümne reastada kommentaariruumis. Eelvaliku tegemise eest peab tänama lehekülge Jalopnik.com. Inglise keeles on nimed naljakad, eesti keeles aga veelgi lõbusamad:


Geely Beauty Leopard - pole see Iluleopard tegelikult ei kena ega kiire. Hiinas on see aga müügihitt.

Dongfeng EQ7240BP - tõeliselt „glamuurse" nimega auto meenutab keskelt Toyota Celicat, selle nina on aga sama keeruline kirjeldada kui sõiduki uhket pealkirja ette vuristada.

Cherry Eastar - Kirss Idatäht, Lihavõttekirss või mõlemad? Sellise neljaukselise kabrioletiga sõitmiseks peab olema julge inimene.

Huanghai Faster - taolise linnamaasturi esimene mure pole küll kiiremini edasi jõudmine. Või on see põgenemiseks Pontiaci ja Lexuse advokaatide eest, kes Fasteris kõvasti tuttavat leiavad?


Geely PU Rural Nanny - tüüpiline näide ülikeerulisest naivistlikust pealkirjast tavalisele tagasihoidlikule kastiautole, mille juures nimi tegelikult mingit rolli ei mängi. PU Ruraallapsehoidja?

Trifun Trike - kolm ratast ja kolm korda rohkem rõõmu? Pigem ikka ühe ratta jagu rõõmu vähem.

Geely King Kong - üks hirmuäratavama nimega linnaautosid, mis tõenäoliselt eales ilmavalgust näinud. Üleelusuuruses džunglikoletise kõlav nimepaar kõlab viieukselise luukpära kontekstis päris naeruväärselt.


Tang Hua Book of Songs - see kentsakas kaheukseline näeb välja küll rohkem jalanõu kui mõne lauluraamatu moodi. Mis laulu sellises sõidukis küll joristama peaks?

Dongfeng Crazy Soldier - Hiina vastus Hummerile tõmbab ameeriklastes isegi mingis mõttes vaiba alt. Hull Sõdalane ongi võibolla Hummerite tegelik nimi!

Tang Hua Detroit Fish
- spetsiaalselt Detroidi autonäituse puhuks nime saanud kollane auto on nagu suuremaks plahvatanud lelu, mis näeb põhimõtteliselt kerakala moodi välja küll. Kes ja mis põhjusel, veel enam - mis konditsioonis taolisega küll vahemaid läbima peaks, ongi tabamatuks jäänud.