Tunnista üles: sa olid veidi pettunud, kui lugesid, et isejuhtimine on hetkel pigem tore idee kui võimalus tõesti juhist loobuda.

Model S oskab hetkel nimelt ise vaid kiirust muuta ja sõidurada vahetada ning juht peab siiski käed enamiku ajast roolil hoidma.

Aga Tesla Motorsi ninamees Elon Musk on ikka olnud ka osav reklaami- ja turundusmees, nii et otsekui pettunutele vastuseks on juba jõudnud veebi videoklipid, kuidas isejuhtiv Model S õnnetuse ära hoiab. Üht klippidest näedki siin uudises.

(Okei, sellised videod võisid veebi sattuda ka Muskist olenemata, aga... ikkagi huvitav, et just nüüd ja nii ruttu pärast isejuhtivuse saabumist. Ma olen vist liiga küüniline. Ja tegelikult on veebis ka videosid, kuidas isejuhtivus Tesla-fänne just hooletumaks muudab.)

Isejuhtiv süsteem ei tee iseeenest midagi üleinimlikku, vaid pidurdab, kui vastassuunast saabuv auto ootamatult sõidurida vahetab ja umbes 70 km/h kiirusel otsa sõita ähvardab. Samamoodi oskaks pidurdada inimjuht.

Teisalt ei saa inimeses nii kindel olla kui auto sensorites ja tarkvaras. Ja siiski väga vinge, et autod aitavad liiklust turvalisemaks muuta!