Mercedes-Benz, Chrysler&Jeep ja Mitsubishi esindaja AS Silberauto käesoleva aasta kuue kuu konsolideeritud käive oli 1,12 miljardit krooni ja kasum 46,6 miljonit krooni.

Eestis ja Leedus müüdi kokku 625 sõiduautot, 706 tarbesõidukit ja 300 kasutatud autot.

Käesoleva aasta suurimaks käibe kasvatajateks olid Mercedes-Benz veoautod, kaubikud ning väikebussid, Chrysleri sõiduautod ja muud teenused. Ettevõtte käive kasvas ka seetõttu, et alates selle aasta jaanuarist on Silberauto ühtlasi Jaapani autotootja Mitsubishi ametlik maaletooja ning ainus edasimüüja Eestis.

Mercedes-Benz veoautode müük kasvas Eestis 50% ja Leedus 216%, olles turuliider vastavalt 25 ja 37,8 protsendilise turuosaga. Tõuke selleks andis Euroopa aasta veoauto 2004 tiitliga pärjatud Mercedes-Benz Actros.

Tänavu uuenenud Mercedes-Benzi populaarne kaubik-väikebuss Vito on Eestis turuliider. Üle 4 kuupmeetriste kaubikute segmendis on Vito turuosa tänaseks kasvanud 50,2 protsendile. Väikebusside turust on MB sõidukite käes aga 39,6 protsenti turust. Ka Mercedes-Benzi suurem kaubik Sprinter on 22 protsendilise turuosaga omas kategoorias poole aasta tulemuste põhjal juhtpositsioonil. Tänu sellele on MB kaubikute ja väikebusside müük Eestis ja Leedus suurenenud 36 protsenti.

Chrysler ja Jeep on Eestis üle kahe protsendilise turuosaga parim saavutus Kesk- ja Ida-Euroopas. Chrysleri ja Jeepi käive kasvas Eestis ning Leedus aasta taguse perioodiga võrreldes 29 protsenti. Edu põhjuseks on väga soodsa hinna ja rikkaliku baasvarustusega Chrysler Neoni ja Sebringu suur populaarsus. Hiljuti müüki jõudnud uus lipulaev 300 C on samuti osutunud oodatust edukamaks.

Mercedes-Benz sõiduautode müük on jäänud 256 sõidukiga sisuliselt eelmise aasta tasemele. Eestis omatakse konkureerivate luksusmarkide segmendis liidripositsiooni.

Silberauto esindatava tootevaliku värskeim uudis Mitsubishi on 137 müüdud autoga alles oma positsioone loomas. Uue esindajana on Silberauto kasvatanud Mitsubishi müüki kuue kuuga 43 protsenti. Mitsubishi uus mahtuniversaal Grandis ning septembris müügile jõudev uus väikeauto Colt peaksid aga oluliselt suurendama selle Jaapani kvaliteetauto populaarsust Eestis.

Esimesel poolaastal korrastas AS Silberauto Eestis ka oma müügisüsteemi. Alates 1. maist, mil Eesti liitus Euroopa Liiduga, tegutsevad Mercedes-Benz, Chrysler ja Jeep ning Mitsubishi edasimüüjad Silberauto nime all.

“Tahame anda klientidele lubaduse, et ükskõik millist Mercedes-Benz, Chrysler ja Jeep ning Mitsubishi esindust ta Eestis külastab, saab klient kõrge kvaliteediga teenust ning selle garantiiks on Silberauto kaubamärk,” põhjendab müügiesindustele peaesinduse nime andmist AS Silberauto juhatuse esimees Väino Kaldoja.

AS Silberauto on Mercedes-Benz, Chrysler ja Jeep ametlik esindaja Eestis ja Leedus ning alates sellest aastast Mitsubishi esindaja Eestis. Ettevõte omab Eesti ja Leedu suuremates linnades esindusi.

Tänavu kevadel ostis AS Silberauto koos partneritega Baltimaade suurima pruugitud autode kaupleja Balti Realiseerimiskeskuse (BRC), mis müüb aastas ligi 4000 sõidukit. Esimesel poolaastal müüdi 1803 autot.