„Tegelikult hakkas minu autojuht-assistendi Opel hiljuti streikima ning tekkis tõsine hirm, et ühel hetkel jääme teele lihtsalt seisma. Üha enam sai selgemaks, et õige pea peaks kusagilt asendusrattad leidma,“ täpsustas Sander.

Sanderi murest kuulis kolleeg ja sõber Henrik Raave, kes ametis Renault’ ja Dacia sõidukeid esindava AS City Motors juhatajana ning kelle peas tekkis mõte panna Sander Dacia Sandero rooli keerama. „Mart on alati olnud meeletu Rumeenia fänn, ta käib seal pidevalt seiklemas, armastab Dracula-filme, kuulab Rumeenia muusikat ja joob Rumeenia veine. Kuna tema lemmikriigis toodetud auto kannab nime Sandero, siis mõtlesime, et need kaks sobiks omavahel hästi kokku,“ kommenteeris Raave.

Mart Sander ei eita, et teda seob Rumeeniaga tõsine sümpaatia. „Minu jaoks on Rumeenia just see eksootiline kuningriik, vampiiride ja veini maa, mis ta oli enne seda, kui temaga neljakümnendatel aastatel läks samuti nagu Eestiga mõned aastad varem. Tänu oma maavaradele ollakse taas teel jõukuse suunas,“ tõdes Sander.

Oma neljarattalise pea-aegu nimekaimu üle on Sander igati tänulik ning tõdes, et Rumeeniaga seob teda nüüd ka täitsa tubli automark. „Dacia, mis vanasti võistles Ida-Saksa Wartburgiga maailma koledama auto tiitli pärast, on täna kena ja funktsionaalne auto. See, et talle anti minu nimi, on arusaadav: Rumeenia austab oma patriooti!“

7. aprillil avas Renault ja Dacia sõidukeid müüv AS City Motors Tallinnas Lasnamäel Baltimaade suurima Dacia müügiesinduse. Peterburi tee ääres, aadressil Väike-Paala 1 asuv Dacia salong asub 387 ruutmeetrisel pinnal.

City Motors AS on Renault´ ja Dacia automargi esindaja Eestis. Firma eesmärgiks on pakkuda klientidele kõrgetasemelist ja kõiki tehase nõudeid ning standardeid järgivat müügikeskkonda ja teenindustaset. City Motors AS kuulub ASi Eesti Talleks gruppi.

Jälgi Forte autouudiseid ka Twitteris!