Vaevalt, et selleks on värvi muutev jõulukuusk või küünlakolmnurk, saati veel Jeesus-lapsukese sõim auto armatuurlaual. Ega keegi ole ometi näinud jõuluteemalisi ilukilpe? Piparkoogist lõhnakuuski? Kõik see ei anna autohuvilise neljarattalisele sõbrale midagi juurde.

Mis siis aga annab? Järgnevalt mõned näited, mis autoinimese meele rõõmsaks ja tuju vähemalt mõneks ajaks heaks teha võiksid, taskulahendust garaažini välja. Milline on sinu hea või absurdne autojõulukingisoovitus, kirjuta kommentaariumis.

Jõuluks autole ja selle fanaatilisele omanikule tehtav kink peab olema ikka midagi ägedat. Nagu näiteks SoundRacer, mis teeb igast pannist superauto. Selle asemel, et oma Civicu summutisse kääridega vägev auk teha, et tänav madalast plärinast kajaks, võimaldab see seade muuta iga auto mootori kas V8'ks või isegi V10'ks. Või millegi selle sarnaseks. Teatud ajaks on lõbu garanteeritud!

Analoogset põnevust, sel korral aga autost väljas pool, tekitab Lotuse inseneride loodud heligeneraator Halosonic. Selle algne idee on küll pakkuda lahendust hiirvaikselt liikuvate elektriautode jalakäijaile kuuldavaks tegemisel, ent asjandus töötab suurepäraselt ka väljaspool seda. Et jalakäija auto eest ära põikab, on päris kindel, sest Halosonic toob kuuldavale nii kosmilisi helisid, et nende eest põgenevad vast tulnukmehikesed isegi.

Samasse perekonda sobitub kenasti Turbo Whistler ehk vile, mis paigutatakse otse auto summutisse. Kui gaasi anda, käivitavad torust väljuvad heitgaasid alumiiniumvile ning võimsa auto saund ongi käes. Ettevõtte kodulehel uhkustatakse, et kuuldav hääl on nii adekvaatne, et haneks lähevad ka asjatundlikumad autosõbrad.

Heli kõrval on esmane tegelikult ju ikka väljanägemine ja siin tuleb appi lahendus nimega MotionLites: rattakoobastest eenduvate LED-lampide komplekt, mis suunavad oma värvimuutva ja intensiivse vihu velgedele rattakoopa ülaosast. Kahjuks või õnneks on sellised seadmed meie maal keelatud.

Suurematest objektidest on nutikas näiteks Londonis populaarsust koguv peitgaraaž. Et mitte kumbagi - autosid või murulappi - ohvriks tuua, on aina rohkem londonlasi läinud peitgaraaži soetamise teed, kus neljarattalised sõbrad justkui võluväel maakoore sisse kaovad. Tõsi, selline lahendus maksab päris kopsaka summa, umbes 40.000.- naela, nii et taolise meetodiga parkimiskoha loomiseks peab pargitav sõiduk olema ikka üsna hinnaline.

Välismaal, iseäranis seismilises või tormiohuga piirkonnas resideerivale superauto omanikust tuttavale võib soovitada toodet nimega RoboVault. See on spetsiaalne garaaž, mis hoiab haruldast autot autonoomsel statiivil, et maa värisemine hoone enda rappumine jms hinnalist sõidukit ei vigastaks ega seda selili paiskaks. Lisaks on mürsukindla betoonputka sees ruumi 4000 veinipudelile ja mugavusi seal maruilma eest päris pikalt redutada.