Tagasikutsumise põhjus on defektne turvavöö, mis on seni avastatud vaid ühel Model S-i eksemplaril terves maailmas, kirjutab Kiip.ee.

Defekt avastati novembri alguses ühe Model S-i omaniku poolt, kui sõidu ajal purunes turvavöö kinniti. Väidetavalt ei olnud juht turvavööd tahtlikult lõhkunud. vaid see purunes ajal, mil ta pööras oma pead, et vaadata tagaistmetel istujaid.

Turvavöö kinniti purunemise tõttu ei ole ühtki avariid juhtunud, samuti ei ole keegi sellest mingeid vigastusi saanud. Tesla soovitab kõigil Model S-i omanikel pöörduda lähimasse hoolduskeskusesse.

Vajadusel on Tesla valmis kliendile koju saatma tehniku, kes parandab vea kohapeal. Defekti leidmine ning parandamine võtab kokku aega kõigest 6 minutit.

Seni on Tesla turvavöö kinniteid kontrollinud 3000 autol ning ühelgil neist ei ole defekti avastatud. Viidates klientide turvalisusele, sõnas Tesla esindaja, et tagasikutsumisele kuluv rahasumma on ebaoluline.

Tegu ei ole Tesla esimese tagasikutsumisega. Mullu pidid laadimisdefekti tõttu oma auto tagastama 29 222 klienti. Tagarea istmete kinniti tugevuse tõttu kutsuti tunamullu tagasi 1228 Model S elektriautot.

Tesla sõnul võivad kliendid defekti olemasolu ka ise kontrollida. Selleks tuleb tugevalt tõmmata turvavööd kohast, kust ta käib ümber vöö.

Kuigi väidetavalt saatis Tesla informeeriva kirja kõigile Model S-o omanikele ei olnud see 20. novembri õhtu seisuga veel kõigini jõudnud.