ID.Buzz nime kandev kontseptauto on legendaarse Volkswageni mikrobussi elektriline uusversioon. Buss on plaanis tootmisesse ja müüki paisata 2022. aastal. ID.Buzzi muudab unikaalseks selle modulaarne MEB platvorm, mis on loodud spetsiaalselt Volkswageni uutele elektrilistele sõidukitele ning millel hakkavad põhinema kõik ID. perekonna mudelid. Volkswagen loodab, et platvorm muudab autod odavamaks ning isejuhtivuse valmidus näitab, et autofirmal on 2025. aastaks suured plaanid.

Erinevalt tavapärasest praktikast on ID. mudelid on loodud algusest peale elektriautode tarvis - samale platvormile saab ehitada nii väikeautosid, maastureid kui ka kaubikuid. "Tegemist on autoga, mis on ehitatud ümber elektriajami, mitte ei ole üritatud juba valmisolevat mudelit kuidagi kohandada," ütles Fortele uue esinduse juhataja Tarvi Hirv.

ID. perekonna esimesi mudeleid on oodata juba varsti, esialgse info kohaselt jõuavad need turule 2020. aasta alguses. "Isesõitvad autod ja emissioonivabad sõidulahendused tunduvad tavatarbijate jaoks tihti väga kaugesse tulevikku kuuluvat. Seetõttu on meil väga hea meel, et saame ainukordse võimalusena esitleda Eesti publikule Volkswageni tulevikunägemust," ütles Merli Ainsaar, Volkswageni müügijuht Baltikumis. Tema sõnul on ID. lahendus verstapost, mis tõotab miljonitele inimestele kättesaadavaid tänapäevaseid elektriautosid.

Vastavalt Volkswagen 2025+ strateegiale saab Møller Auto Ülemiste uuest müügi- ja teeninduskeskusest esimene esindus kogu Baltikumis, millel on võimekus teenindada uusi Volkswageni ID. perekonna elektriautosid. Uue strateegia järgi plaanib Volkswagen tuua aastaks 2025 turule enam kui 30 uut elektrilist sõidukit, plaanides tõusta seeläbi maailma juhtivaks säästlike sõidulahenduste pakkujaks.

ID.Buzzi esitletakse kõigile huvilistele Tallinnas neljapäeval ja reedel, 25. ja 26. oktoobril ajavahemikul 9.00-17.00 uues Volkswageni Ülemiste müügi- ja teeninduskeskuses (Tartu mnt 165).