Teiste seas valiti Maailma Naiste Aasta Auto kohtunikuks What Car? Eesti ajakirjanik, Ylle Rajasaar, avaldab WHATCAR?

“See, et osutusin WWCOTY (Womens World Car of the Year) kohtunikekogusse valituks, on tegelikult tunnustus kõigile eesti autoajakirjanikele. Oleme teinud maailmatasemel tööd, hoiame kolleegidena omavahel sidet ning vahetame kogemusi.

Ma julgesin kandideerida tänu sellele, et mitmed (mees)kolleegid, eeskätt What Car? Eesti peatoimetaja, mind tagant tõukasid, “naiste asja” tõsisemalt edasi ajama,” kõneleb Ylle Rajasaar.

What Car? Eestiga sidus Ylle end 2012. aastal, mil peatoimetaja Tõnu Tramm tänu muhedale blogile teda avastas ja oma meeskonda kutsus.

Online portaal whatcar.ee on asjalik abimees autoostjale ja -omanikule, iganädalaselt loeb seda kuni 20 000 inimest.

“Ehkki naiste ja meeste arvamused autodest ei erine üksteisest kardinaalselt, on õrnema soo vaatenurk What Car? portaalis igati teretulnud.

Nüüdseks on Ylle end tõestanud meeskonna täieõigusliku liikmena ning mul on ainult hea meel, et ta soovitust järgis ja WWCOTYsse kandideeris. On hea meel tõdeda, et Eesti ajakirjanikke on rahvusvahelisel tasemel märgatud. Äsja sain kutse astuda ka loodava rahvusvahelisele autoajakirjanike ümarlaua liikmeks,” tunnistab Tõnu Tramm.

WWCOTY loodi 2009. aastal ning tänaseks on kohtunikekogu kasvanud 27-liikmeliseks. Esindatud on kõik maailmajaod, Eestile lähim WWCOTY liige on soomlanna Jenni Kurki-Suonio.

Senini on Ylle Rajasaar ainus kohtunik kogu Ida-Euroopast. Tänavu lisandusid komisjoni veel Jaedene Hudson Austraaliast, Nguyen Thi Khanh Hoa Vietnamist ja Sevil Okumus Türgist.

2014. aastal valisid naised Maailma Aasta Autoks Mercedes-Benz S klassi. Selle aasta võitja selgub sügisel.

“WWCOTY töös osalemine on üks võimalus, hoida Eesti maailmakaardil ning teha meie hääl maailmas kuuldavamaks. Teisalt võiks minu töö innustada eesti naisi, tegema teadlikumaid ja julgemaid valikuid ning tundma rohkem huvi tehnoloogia ja sellega seotud valdkondade vastu,” ütleb Ylle Rajasaar.