Eeskujulikud juhid võivad saada sõltuvalt rehvist kuni 40 liitri kütust! Kes hooletu juht, jääb üldse ilma või lepib piskuga.

Mitmekümnest tuhandest osast, millest sõiduk koosneb, on vaid neli neist otsekontaktis teega ning nendeks on rehvid. Rehvi kontaktpind teega sõltub mustri sügavusest. Samas on rehvi kontaktpind teega vaid umbes käelaba suurune, mistõttu on eriti tähtis olla teadlik, milline on seadusega ette nähtud minimaalne mustri jääksügavus ning seda oma autol ka regulaarselt jälgida. Uuringud näitavad, et 80-97% eestlastest ei tea, milline peab olema minimaalne mustri jääksügavus vastavalt suvel ja talvel.

Kampaania „Ohutus viib edasi“ raames mõõdetakse tasuta rehvi mustri õiget jääksügavust. Mõõtmised toimuvad 4.-6. oktoobril Rocca al Mare Statoilis ning 7. oktoobril Laagri Statoilis, kõigil päevadel kell 12-18.30. 6. ja 7. oktoobril kell 12-13 viiakse vastavas tanklas sõnumi illustreerimiseks täiendavalt läbi üritus, kus oma jääkmustrit mõõtmas käinud juht saab tasuta täpselt nii mitu liitrit bensiini, kui mitu millimeetrit on tema sõiduauto nelja rehvi mustri jääksügavus. Rehvimustri jääksügavust saab alati tasuta mõõta ka vabalt valitud professionaalsete rehvimüüjate esindustes.

Ohutut liiklemist!

Jälgi Forte autouudiseid ka Twitteris!