1979. aastast alates tootmises olnud mudelit on kaubaks läinud 200 000 tükki, mis polegi ehk nii suur number, kui kultusliku olemusega autost oodanuks. Küll aga on selle ajalugu täis suuri tähiseid.

G-klassi kasutab näiteks Paavst ning see on Mercedes-Benzi nomenklatuuris kõige kauem vastu pidanud mudel. Lisaks on see võitnud mitmeid Paris-Dakar rallisid.

Esimene erimudel on EDITION30. PUR, mis põhineb G 280 CDIl. See on tõeline metsamaastur, mille ratasteks on 265/75 R16 mõõdus alumiiniumveljed. Kapott on tehtud ronimiskindlaks, et oleks võimalik auto katusele pääseda ning laternate ees on kaitsevõred.

Teiseks juubelikingiks on EDITION30 ning see põhineb pikendatud teljevahega G 500l. See on .PUR’ist elegantsem ja mugavam stiilisõiduk, mis mõeldud rohkem eputamiseks kui võsas ragistamiseks. Auto on plaatinamust, sel on valuveljed ja paplipuust elementidega rikastatud valge veini toonis nahksisu.

EDITION30.PUR maksab 59.381.- eurot, EDITION30 aga 97.461.-. Mõlemad mudelid peaksid Mercedes-Benzi edasimüüjateni jõudma juba sel kuul.