Kanadalasest disainer Alexandre Verdier riputas Microbuse külge hulga vidinaid kämpingusõprade meeleheaks ja varustas autoidee diiselhübriid jõuallikaga. Ning andis masinale ka enda nime — VW Microbus Verdier.

Verdier’ pole aga mingi virtuaalne egotrippija, vaid väidab Wiredile, et suveks on prototüüp ratastel. Ning et sellise keskkonnasõbralikkust, retrot, futut ja elektroonikat kombineeriva tarbeeseme/elustiilikaunistuse reaalsest tootmisest on huvitatud juba mitmed ettevõtted.

Microbus Verdier saab neljakäigulise turbobiodiisel hübriidse jõuallika. Nii et kui elekter otsa lõppeb, pistetakse kõrs pardal olevasse kasutatud taimeõlipaaki. Seistes tõuseb katusest paneel, mis jälgib päikese liikumist, ammutades nii võimalikult palju energiat.

Kämpingusse parkides algab aga tõeline mäng. Siis muutub Microbus Verdier justkui šveitsi taskunoaks — kõikjalt avanevad mingid sahtlid, uksed, katused, sirmid jne jne. Esiteks kerkib matkaautole iseloomulikult üles katus, sellest väljuvad laiad sirmid ja sätitakse püsti eelkirjeldatud päikesepaneel.

Aiatoolidele on sahtel auto tagaosas, köögiplokk kinnitub küljeuksele, kus on ka külmik. Varustuses on 5.1 surround helisüsteem ja videoprojektor, mis lubab vaadata filmi nii autos sees kui seda läbi klaasi ümbritsevasse keskkonda läkitada.

Väike asjake hakkab aga palju maksma. Verdier’i teatel pakutakse aga neile, kellele täisvarustuses Microbuse 129.000.- dollari suurune hind liiast ka taskukohasemat 69.000.- dollarilist mudelit. Selles matkaauto varustust küll pole, ent biodiiselhübriid ja kohad kuuele inimesele siiski.