USB 3.2 muudab nimelt andmeedastuse kiiremaks, aga mitte ainult tulevaste seda toetavate seadmete jaoks, vaid ka nende jaoks, mis veidi vanemaid standardeid kasutavad (3.1 või 3.0).

3.2 avab nimelt 3.1-le ja 3.0-le andmete-lisaraja (lane), nii et esimene hakkab edastama 10 asemel 20 Gbit/s ja teine 5 asemel 10 Gbit/s. Ehk siis USB 3.2 hostseadme ja SuperSpeed-kaabliga võib faile kopeerida kiirusega kuni 2 GB/s.

Vastav võimekus on "superkiiretes" USB-C kaablites juba olemas, arendajad mõtlesid sellisele tulevikuvõimalusele juba ette.

Need arvud meenutavad juba Thunderbolt 2 pakutavat, aga reaalne seis pole paraku nii roosiline. Seniste kiirustega täpsemalt. Testid näitavad pahatihti, et USB 3.0/3.1 seade ei jõua võimalikele tippkiirustele isegi lähedale. Pigem saavutavad sellest poole, näiteks 3.0 mälupulga puhul 254 ja 170 MB/s. Kiirusi tõmbab alla välkmälu, kuigi sellealased tehnoloogiad õnneks arenevad kiiresti.

Arendajad panevad USB 3.2 standardi lõplikult paika tänavuse aasta lõpuks, mis tähendab, et 2018. a esimeses pooles peaks ilmuma ka esimesed seda kasutavad seadmed.