Alexela juhatuse esimees Marti Hääl rääkis Fortele, et tõeline läbimurre elektriautodele üleminekul saabub alles siis, kui Eestis saab rahuldavalt lahendatud kodus ja sihtkohas laadimine.

„Kui sõita ainult selle aja- ja rahakuluga, mis tekib teel olles kiirlaadijaid kasutades, siis ma kardan, et selle valdkonna areng jääb väga aeglaseks. Teepeal laadimine on oluline eelkõige ootamatuste ja planeerimatute sõitude korral. Nutikas ja soodne laadimine on ülemineku selgeks eelduseks – see on see ülesanne, mida me koos Vooluga lahendame,“ ütles igapäevaselt elektriautoga sõitev Hääl.

Alexela on tänaseks kolm aastat e-mobiilsust strateegiliselt arendanud – loonud nii avalikku laadimisvõrgustikku kui pakkunud kuni 22 kW privaatlahendusi kodudele ja ettevõtetele. Ettevõtte senine statistika näitab, et alla 15% laadimistest tehakse avalikes laadimispunktides ja üle 85% kodudes. Kokku opereerib Alexela tänaseks juba üle 600 laadimisotsiku.

Ei löö peakaitset välja

Nüüd on viimaste osas langetatud otsus hakata kasutama kodumaist toodangut ja selle peamine põhjus on Voolu pakutavate toodete nutikus, mis võimaldab neid võtta kasutada ka kortermajades viisil, kus arvestatakse kohaliku elektrilahenduse võimekust.