Abielupaarile Queenslandist, Juliette Wellsile ja Reece Mortensenile - väljastati eriluba, mis lubab neil kodus pidada metsloomi. Paar oli olnud Mollyle „vanemateks“, kuid kuna neil enne sellist luba polnud, siis võeti Molly neilt ära ja viidi varjupaika. Samas tagastati harakas paarile dokumendi alusel, mis keelab selgesõnaliselt abikaasadel haraka arvelt rahalist tulu saada.

Molly saavutas enne seda tohutu populaarsuse Instagramis, kus Reece ja Juliette avaldavad fotosid Molly sõprusest Staffordshire’i terjeriga, kelle nimi on Peggy. Kui ilmus uudis Molly võidukast kojunaasmisest, siis antud postitus kogus ainuüksi esimese 24 tunniga üle 150 tuhande „laigi“ ja üle 25 000 kommentaari.

Reece ja Juliette päästsid Molly 2020. aastal, kui ta oli alles äsja koorunud. Sellest ajast peale elab harakas nende peres, kuhu kuulub ka kaks neljajalgset lemmiklooma: terjer Peggy ja tema kutsikas Ruby. Instagramis ilmuvad regulaarselt pildid antud kolmikust, kuid algusest peale tõstatati fotode all olevates kommentaarides küsimus, kas harakat võib pidada kodus lemmikloomana. Eriti tulihingelised linnuõiguste kaitsjad pöördusid kaebusega Queenslandi keskkonna-, teadus- ja innovatsiooniministeeriumi poole. Ametnikud nõustusid, et harakas „võeti loodusest ebaseaduslikult, ilma loata, litsentsita või volitusteta“ ja konfiskeerisid Molly 1. märtsil. Lindu uurinud loomaarst jõudis järeldusele, et see on inimestega juba liiga ära harjunud ja tõenäoliselt ei jääks looduses ellu. Nii sattus Molly varjupaika.

Juhtunust avalikkusele rääkimiseks salvestasid Reece ja Juliette oma kanali tellijatele emotsionaalse videosõnumi: „Kas keegi saaks meile selgitada, miks metsik harakas ei suuda iseseisvalt otsustada, kus elada ja kellega koos aega veeta?“

Video tekitas Austraalias palju pahameelt. Rohkem kui 150 000 inimest on oma allkirja pannud ametivõimudele saadetud petitsioonile, milles nõutakse Molly perekonna juurde tagastamist. Olukorda pidi lõpuks sekkuma Queenslandi peaminister Steven Miles. Ta teatas, et Molly naasmine pere juurde oleks „terve mõistuse võit“ ja kutsus vastavat järelevalveasutust andma luba metslooma kodus pidamiseks. Nii lõpuks ka juhtus. Ametnike sõnul tehti seda „pärast arvukaid juriidilisi konsultatsioone“.

Kuigi Molly on koju naasnud, on Reece ja Juliette nüüd rangelt seotud mitme tingimusega. Nende jaoks võib olla kõige ebamugavam tingimus „mitte saada lemmikloomalt pidevat ärilist kasu“. Paar on juba avaldanud raamatu Peggyst ja Mollyst ning tellinud kalendreid ja T-särke koera ning haraka piltidega.

Austraalia harakas võib elada kuni 30 aastat ja on Austraalia ökosüsteemi olulise osana looduskaitse alla võetud. Lind on väliselt sarnane Euraasia harakaga, kuid tegelikult pole need liigid omavahel tihedalt suguluses.