39-aastane Hudhayfa Samir ’Abdallah al-Kahlut on olnud Hamasi sõjalise tiiva Izz ad-Din al-Qassami brigaadide avalik pressiesindaja vähemalt alates 2007. aastast.

„Ta ähvardas avalikult hukata Hamasi poolt kinnipeetavad tsiviilelanikud pärast terrorirühmituse 7. oktoobri 2023. aasta rünnakuid Iisraeli vastu,“ ütles rahandusministeerium.

„Al-Kahlut juhib al-Qassami brigaadide kübermõju osakonda. Ta osales Iraanis serverite ja domeenide hankimises, et koostöös Iraani institutsioonidega majutada al-Qassami brigaadide ametlikku veebisaiti,“ teatas ministeerium.

Lisaks Al-Kahlutile nimetati veel kaks isikut - William Abu Shanab ja Bara’a Hasan Farhat - nende rolli eest mehitamata õhusõidukite valmistamisel, mida Hamas kasutab terrorioperatsioonide, sealhulgas linnasõja ja luureandmete kogumise läbiviimiseks.

Nii Abu Shanab kui ka tema assistent Farhat kuuluvad väidetavalt Liibanonis asuvasse al-Shimali üksusesse, kus esimene on komandör.

Samaaegselt USA meetmetega kehtestas Euroopa Liit oma sanktsioonid Al-Qassami brigaadide, Al-Qudsi brigaadide ja Nukhba üksuse vastu nende „jõhkrate ja valimatute terrorirünnakute“ eest Iisraeli vastu.

Kui Al-Qudsi brigaadid on Palestiina Islami Džihadi relvastatud tiib, siis Nukhba on Hamasi eriüksus.

Rahandusministeeriumi terrorismi- ja rahapesu andmebüroo asekantsler Brian E. Nelsoni sõnul on ühismeetme eesmärk „häirida Hamasi võimet korraldada edasisi rünnakuid, sealhulgas kübersõja ja õhusõidukite tootmise kaudu“.

Areng saabus veidi üle kahe kuu pärast seda, kui USA valitsus kehtestas sanktsioonid kuuele Iraani luureagentuuriga seotud Iraani ametnikule USA ja teiste riikide elutähtsate infrastruktuuriüksuste ründamise eest.