Belgias kasutatakse digitaalset autentimist ja allkirjastamist laialdaselt panganduses, e-kaubanduses, dokumendihaldussüsteemides ning riiklikes e-teenustes nagu Tax-on-Web. Belgias teenuse osutamiseks alustas SK koostööd Belgias ja mujal Euroopas tegutseva identiteediteenust pakkuva ettevõttega Trust1team.

„Teenuse avamine Belgias on oluline samm mitte ainuüksi meie jaoks, vaid ka kõikide nende Eesti ja Baltikumi ettevõtete jaoks, kes soovivad oma teenuseid Euroopa südames pakkuda. Standardiseeritud ja piiriülese Smart-ID abil ongi siinsetel ettevõtetel nüüd võimalik lihtsa vaevaga ja turvaliselt laiendada oma teenuseid nii Belgiasse kui ka üle kogu Euroopa,“ ütles SK ID Solutionsi äriteenuste juht Piruza Harutjunjan.

Harutjunjan rõhutas, et Smart-ID töötab Belgias täpselt samal põhimõttel ja viisil kui Eestiski ning seetõttu on selle integratsioon ja kasutuselevõtt väga kiire ja lihtne.

SK ID Solutions avas Smart-ID teenuse 2017. aastal ning praeguseks on see kõige populaarsem autentimis- ja digiallkirjastamisvahend Baltimaades. 2021. aastal võeti Smart-ID lahendus kasutusele Islandil ning 2022. aastal Indias. 2023. aastal kasutas Smart-IDd 3,3 miljonit inimest, kes tegid sellega üle miljardi tehingu.

SK ID Solutions ASi omanikud on rootslaste Telia, Swedbank ja SEB.