See arv kuulus 22. veebruaril tehtud USA väärtpaberi- ja börsikomisjoni (SEC) avaldusse. Väljaanne Quartz arvutas, et see on suurem kui Meta, Pinteresti ja Snapi tegevjuhtide palgad kokku.

Meta Mark Zuckerberg ja Snapi ehk Snapchati Evan Spiegel teenivad baaspalgana veidi üle 1 dollari - millele lisanduvad boonused -, selgub SEC aruannetest, samas kui Pinteresti Bill Ready teenib 400 000 dollarit.

Huffmani eelnev 340 000 dollarine palk tõsteti veebruaris 550 000 peale. Ühtlasi sai ta eelmisel aastal 792 000 dollarise boonuse Redditi kasutajaarvude, tulude ja kasumi põhjal.

Siinkohal peab märkima, et kuigi Zuckerbergi kogu kompensatsioon on väiksem kui Huffmani oma, on Meta juhil ettevõtte aktsias suur osalus ning võib dividendidest saada sadu miljoneid dollareid. Meta maksab ühtlasi Zuckerbergi turvateenuste ja eralendude eest.

Kuigi Spiegel teenib nüüd sotsiaalmeedia tegevjuhtidest kõige vähem, sai ta 2017. aastal kõigist tegevjuhtidest - isegi mitme firma tegevjuhist Elon Muskist - rohkem palka. Tollal kritiseeriti teda tema 638 miljonilise palgapaketi eest, mis samuti aktsiate esmase avaliku pakkumise jaoks tehtud SEC avalduse käigus avalikkuse ette jõudis.

Snap teatas kriitika vastusena, et maksab edaspidi Spiegelile baaspalgana vaid ühe dollari. Seni on nad sellest kinni pidanud.

Nimekirjas pole X-i tegevjuht Linda Yaccarino, kuna Muski firma ei ole enam avalik.

Huffman on nüüd tegevjuhi hüvitise osas liidripositsioonis ning võib neljapäeval Redditi aktsiate esmasel pakkumisel veel rohkem teenida.

Huffmannil on umbes 3,2% firma aktsiatest. Praegused Redditi investorid plaanivad müüa 7 miljonit aktsiat hinnaga 31 kuni 34 dollarit.

Huffman kommenteeris lõpuks teemat selgitades, et tema hüvitis põhineb palgal ja aktsiatel ning selle on määranud Redditi juhatuse liikmed tema tulemuste põhjal.

Suur osa tema hüvitisepaketist on praegu aktsiates kinni ning põhineb lootusel, et Huffman jääb 2028. aasta lõpuni Redditisse, selgub SEC avaldusest.