Samuti paistab Google suundumustest välja, et see tuleb Linuxipõhine. Otsimootorihiiglase vägagi tõsiseid kavatsusi Microsoftile turja karata, näitab ka tema hoolas arendustöö veebipõhise kontoritarkvaraga Google Docs.

Milline Google OS võiks välja näha, saab aimu möödunud aasta novembri alguses välja lastud Ubuntu Linuxi modifikatsioonist Good OS, mille silmatorkavaimad rakendused pärinevad Googlelt: Google Docs, Google Calendar, Blogspot, YouTube jne. Good Osil pole küll Googlega otsest seost, kuid ometigi on näha, et Google rahvas on sellega kokku puutunud, mida tõestab Google tööriistariba olemasolu nimetatud operatsioonisüsteemis.

Good OS aknahalduriks on KDE või Gnome asemel kergekaalulisem Enlightenment E17. Töölaua välimus meenutab vägagi Mac OS-i, programminupud asuvad töölaua allääres ja sarnaselt käituvad aknadki.

Tundub, et Google panustab ajale, kui internetist on saanud inimõigus, st on õhust kättesaadav igaühele, igal ajal ja igas kohas; näiteks kui saabub aeg, kui Kõu sarnase tasuta võrgu modem maksab 200.- EEK…

See on aeg, kui on ainult vaja, et masin tõmbaks interneti käima ja kõik edasine toimuks juba võrgupõhiselt.

Good Osi uusimat versiooni tutvustatakse juba täna Las Vegases Consumer Electronic Show’l. Testijad annavad gOS’ile seitse punkti kümnest — lihtne, mugav ja ilus.