Uus Ford C-MAX astub värskelt “Aasta Autoks 2007” valitud Ford S-MAX’i kõrvale, et pakkuda mudelivalikus kaht stiilset ja sportliku välimusega multifuniktsionaalset sõidukit. Uuenenud C-MAX tuuakse kogu Euroopas turule alates 2007. aasta kevadest, öeldakse pressiteates.

“Kuigi algselt tõime me selle auto turule Ford Focus C-MAX’ina, oleme otsustanud anda värskenduskuuri läbinud mudelile oma isikliku identiteedi, sarnaselt S-MAX’ile”, selgitab Stephen Odell, Ford Euroopa turunduse, müügi ja teeninduse valdkonna asepresident.

“Meie ’MAX’-strateegia nurgakiviks on pakkuda oma klientidele kogu seda ruumikust, paindlikkust ja varustust, mida nad soovivad leida ühest korralikust pereautost, kuid anda autole seejuures selline välisilme, mis laseks neil massist eristuda, ja mis kõige tähtsam — pakuks maksimaalset sõidumõnu,” räägib Odell. “Nii uus C-MAX kui suurem S-MAX vastavad täielikult sellele kontseptsioonile — olles äärmiselt mitmekülgsed, mugavad ja ruumikad, ent pakkudes sellegipoolset tõelist sõidurõõmu.”

Uue Ford C-MAX’i esiosa on saanud uue kujunduse koos firma “kineetilise disaini” vormikeele elementidega, mille abil uuendatud mudel tõrgeteta Fordi sõiduautode perre sulandub. Bologna merehalli Sea Grey-värvkattega näituseauto tutvustab omanäolisi õhu sissevõtuavasid, samal ajal on alumine esivõre saanud suure tagurpidi keeratud trapetsi kuju, mis on üks kineetilise disaini võtmedetaile.

Uues esileulatuva alaservaga ühes tükis kaitserauas asuvad uued vertikaalsed udutuled, mis kombinatsioonis uuendatud esituledega annavad autole isikupärase ja sportliku ilme. Koos uue, kolmes tasapinnas kapotiga annavad need elemendid uuele C-MAX’ile selgelt tajutava sportliku hoiaku, rõhutades “liikumises oleva energia” muljet, mille kineetiline disain tekitab.

Uus ja innovatiivne valgustustehnoloogia hõlmab eriti intensiivse valgusega esitulesid, kus traditsiooniliste parktule lampide asemel kasutatakse nn valgusribasid. Helesiniselt valgustatud fluorestsentstorud järgivad esilaternate kuju ja rõhutavad kaldus esiprofiili.

Tagaküljel on C-MAX saanud endale samuti uue kujundusega kaitseraua ning uued selgejoonelised LED-tagatuled, mis jätavad puhta ja harmoneeruva üldmulje. Kaitserauad on nii ees kui taga madalamad ja täidlasemad kui enne, andes autole iga nurga alt jõulise ja väleda ilme.

Uus sisedisain

Uuenenud C-MAX on säilitanud oma äärmiselt mitmekülgse ja paindliku istmesüsteemi, samal ajal on nii armatuurlaud, keskkonsool kui uksepaneelid saanud täielikult uue kujunduse, mille jaoks on kasutatud kõrgema kvaliteediklassi materjale. Uued mõõdikukellad on väga selge graafikaga ning valgustatud sooja punase valgusega.

Uued interjööri värvid, uued graafilised elemendid — nagu näiteks uksepaneelid koos käetugede ülesannet täitvate bumerangikujuliste käepidemetega, lisapanipaigad, aga ka uus istmedisain ja istmekattematerjalid — kõik see teeb autosalongi stiilsemaks, mugavamaks ja praktilisemaks. Uuenenud mudel on saadaval ka klaasist panoraamkatusega, mis pakub valgemat ja õhulisemat keskkonda, hoides samas päikesekuumuse tänu oma päikesekiirgust peegeldavale “Solar Reflect”-kattele autost väljaspool.