Juba sel kevadel näitas Ferrari Tokyo autonäitusel oma uut sportlikku superautot Ferrari FX, mis pidi jätkama legendaarsete mudelite Ferrari F40 ja F50 kuulsaid traditsioone, kirjutab AutoExpress. Uue auto on välja töötanud Ferrari vormel-1 spetsialistid Michael Schumacheri enda aktiivsel osalusel, kinnitas Ferrari president Luca Cordero di Montezemolo.

Paljud ootasid, et seeriatootmisesse minekul saab superauto endale tähiseks F60. Itaallased aga otsustasid masina nimetada kompanii looja auks Enzo Ferrariks.

Nagu Ferrari F50l on ka Enzo Ferrari kere süsinikkiust. Auto kapoti all on kuueliitrine 48klapiline 660hobujõuline V12 mootor. Ferrari FX andmetele tuginedes kiirendub masin sajakilomeetrilise tunnikiiruseni vähem kui nelja sekundiga ja selle maksimumkiirus on ligi 350 kilomeetrit tunnis. Uuel autol on veojõu kontrollsüsteem, elektrooniliselt juhitavad amortisaatorid ABS süsteem ja süsinikmaterjalist pidurikettad. Ateljees Pininfarina välja töötatud kere on peaaegu ideaalse aerodünaamikaga ja seetõttu ei vaja masin tagaosas mingisuguseidki spoilereid või antitiibu.

Vaatlejate arvates on tegemist kahele sõitjala ja tänavaliikluseks kohandatud vormel-1 autoga Juba praegu arvestatakse, et uut autot, mille hind on ligi 650.000 dollari (üle 10,5 miljoni Eesti krooni) valmistatakse üldse 349 eksemplari.