Juba reede õhtul oli võimalik kardirajal driftimist ehk jõulibisemist harjutada. Laupäeval esimene pool möödus küll sombuselt, ent pealelõunaste finaalsõitude ettevalmistuse ajaks oli rada juba kuiv. Ning metsik kummivilistamine, külglibisemine ja rehvisuitsetamine sai veelgi vunki juurde.

Finaalsõitudele pääsenud kaheksa autojuhi seas oli ka lätlane ja soomlane. Paraku purunes esimesel sidur ja nii pidi üks ürituse efektsemaid osalejaid, kel kurve läbi libistades käsi bravuurikalt aknast väljas, lõppvõistluselt kõrvale jääma. See avas aga ukse napilt esikaheksast välja jäänud ja sugugi mitte vähem efektsema sõidustiiliga punasele, vaid 150 hj BMW 323'le, millega saavutas Gert Roosipõld lõpuks koguni teise koha!

Kolmandale kohale platseerus valge, ilma mootorikatteta ning tagaveoliseks ümber ehitatud Audi 90, mille 230+ hobujõudu ei jäänud publikul tundmata. Võidu napsas aga kena halli haininaga BMW 535 roolis puhtaimat ja kontrollituimat sõitu näidanud Eduard Vahemets.

Napilt neljandaks jäänud Kristjan Salmre sooritas esmalt tema seljatanud Roosipõllu punase BMW ümber kummisuitsuseid auringe ning pani seejärel ette põletada rahva rõõmuks võistlusrehvid burn-out'i tehes ribadeks. Sellega sai peale tema enda hakkama veel ka Roosipõllu BMW, mil lõhkesid üpris pika tossutamise peale koguni mõlemad taharehvid korraga.

Vaata videost, millised meeleolud Eesti esimesel driftivõistlusel valitsesid ning kuidas kenade jõulibisemise poognate võtmine osalejail välja tuli. Üritust tutvustav mahukas pildigalerii asub siin. Eesti driftiüritustega kursis olemiseks jälgi lehte www.driftime.ee.