Komitee hindas kuut kapillaaride lekke sündroomi juhtu, mis tekkisid nelja päeva jooksul pärast Vaxzevriaga vaktsineerimist. Selgus, et enamik juhtudest tekkis naistel. Kolmel juhul oli kapillaaride lekke sündroom vaktsineeritul esinenud ka varasemalt. Üks juht lõppes surmaga, teatas ravimiamet.

Kapillaaride lekke sündroom on väga harva esinev tõsine seisund, mis on tingitud vedeliku lekkest väikestest veresoontest ehk kapillaaridest ning põhjustab peamiselt käte ja jalgade turset, vererõhu langust, vere paksenemist ja albumiini vähesust veres. Ravita jätmisel võib see lõppeda surmaga.

Vaxzevriaga vaktsineeritud inimesed peavad pöörduma koheselt arsti poole, kui mõned päevad pärast vaktsineerimist tekivad neil järsku käte või jalgade turse või kehakaalu tõus. Nende sümptomitega kaasneb sageli minestamine vererõhu languse tõttu.

PRAC teatel jätkab ta juhtude hindamist ja vajadusel annab uued soovitused.

Ka ravimiteabesse lisatakse kapillaaride lekke sündroom vastunäidustusena ja kõrvaltoimena ning vastavate hoiatustena.

Käesoleva aasta 27. mai seisuga on Vaxzevria vaktsiini Euroopa Liidu, Euroopa Majandusühenduse riikides ja Ühendkuningriigis tehtud üle 78 miljoni annuse. Eestis ei alustada sellega vaktsineerimist noorematel kui 50-aastastel.