Nädalavahetusel ületati Eestis 500 000 esmase vaktsineerimise piir ehk vaktsineeritute osakaal elanikkonnast läheneb 40 protsendile. Lisaks on teadaolevat ligikaudu 130 000 eestimaalast koroonaviiruse haigust COVID-19 põdenud. Analüütik Indrek Saul kirjutas reedel ERR-i uudisteportaalis, et tema hinnangul oleme Eestis jaanipäeva paiku karjaimmuunsuse lävendit ületamas ning koroonaviirus võib Eestis "oma pillid kokku pakkida".

Peterson nii julgeid veksleid välja anda ei julgenud. "Avatult elamine ei ole tõesti väga kaugel," sõnas ta. "Mõte on see, et vältida raskete haigusjuhtude esinemist. Viirus aeg-ajalt liigub, inimesed põevad seda haigust, võib-olla nädal aega, võib-olla kaks. Nagu gripilaadset infektsiooni. Aga kui on võimalik kaitsta vanemaid inimesi, kaasuvate haigustega inimesi ja nemad on vaktsineeritud, siis sellisel juhul võib tõesti hakata vabamalt elama."

Küll ei nõustu ta, et näiteks poolte elanike vaktsineerimine annab Eesti elanikele koroonaviiruse suhtes karjaimmuunsuse.

"Ise näeks seda nii, et 70 protsenti peaks saavutama Eesti ühiskonnas selleks, et hoida stabiilsust oluliselt paremini. Lihtne rusikareegel on see, et mida rohkem inimesi on vaktsineeritud, seda parem. 50 protsenti ei ole kindlasti see tase, millest piisaks."

Kuula saadet:

1x
00:00