Bezos valis 5. juuli oma viimaseks päevaks Amazoni tegevjuhi ehk CEO-na sentimentaalsel põhjusel: just sel päeval aastal 1994 alustas ettevõte tegevust.

Tema mantlipärijaks saab Amazoni praegune veebiteenuste CEO Andy Jassy, kes kuulus 2003. aastal selle osakonna asutajatiimi ja on selle boss olnud alates aastast 2016.

Bezos jätkab siiski firma juhatuse esimehena, mis tähendab, et võimu tal ikka jagub. Ta lubab oma tähelepanu ja energia Amazonis suunata nüüd oma sõnul uutele toodetele ja ideedele, mis esile kerkivad.

Amazoni-väliselt paistab härral tegevust samuti jätkuvat. Ta tegeleb eraldi ettevõttes kosmoseinterneti pakkumisega ja kuuldavasti kiskleb selles nimel teise rikka tehnoloogiaguru Elon Muskiga. Tagatipuks ostis Bezos uue superjahi, mis võib maksta isegi pool miljardit USA dollarit. Siiani ametlikult rikkaima inimesena võib ta seda endale lubada.

Amazonil on algamas ka uus põnev etapp (kodu)kinomaastikul. Whole Foodsi omandamise järel firma suurima ostuna teeb Amazon enda omaks Hollywoodi ühe "alustala", filmistuudio MGM – tehingu väärtus on umbes 6,93 miljardit eurot.

MGM levitab muuhulgas Bondi-filme ja "Kääbiku"-triloogiat. Need on vast Amazoni striiminguteenuses Prime Video kenad trofeed ülikalli "Sõrmuste isanda" sarja (mille esimest hooaega Amazon praegu toodab) ning miks mitte ka uusima Bondi-filmi "No Time to Die" kõrval (mis ei taha kuidagi ekraanile jõuda).

Daniel Craig peaosalisena filmis "007: Surm peab ootama" (foto: tootjad – MGM, Universal, Eon, B25, Cinesite, Danjaq)

"No Time to Die" ("007: surm peab ootama") pidi algse plaani järgi esilinastuma 2017. aastal. Tootja nihutas selle 2019. aastale, siis 2020. aastale ja pandeemia tõttu paar korda veel kaugemasse tulevikku.

Hetkel on selle ametlik esilinastuspäev 30. september (Eesti kinodes 1. oktoober), aga pole võimatu, et täitub ammune ennustus näha (ühe) esilinastuspaigana hoopis Prime Video veebikeskkonda.

Selle käiguga võib Amazonist kui senisest tehnoloogiahiiust saada lisaks kolmas "suur poiss" Ameerika pandeemia-aegsel ja ilmselt ka -järgsel kinomaastikul.

Eelmised kaks on Netflix, mis on ju ka vahepeal kõvaks filmitootjaks hakanud, ja Disney, mis avas nii oma eduka striiminguteenuse kui sulas kokku 21 Century Foxi, veel ühe "vana" Hollywoodi alustalaga.