Tulistamised leidsid aset kaheksas osariigis: Illinoisis, New Jerseys, Ohios, Indianas, South Carolinas, Virginias, Texases ja Minnesotas. Tulemus: 13 surnut ja 75 vigastatut.

USAs on tänavu relva läbi hukkunud üle 7500 inimese ehk 23% rohkem kui mullu, ütleb vastavat statistikat tegev uurimisgrupp Gun Violence Archive (GVA).

Möödunud nädalavahetuse massitulistamisest ohvriterikkaim oli Ohio osariigis Youngstowni linnas toimunud sündmus, milles hukkus kolm inimest ja sai haavata veel vähemalt kolm.

See leidis aset laupäeva varahommikul kella kahe paiku baaris Torch Club Bar & Grille. Võimalikud kahtlusalused ja nende motiivid pole avalikkusele teada.

Enim inimesi sai viga Lõuna-Carolina osariigis North Charlestoni linnas. Tulevahetus leidis aset laupäeva hilisõhtul, 14 inimest sai viga, kellest üks (14-aastane noor) suri. Tragöödiale eelnes kaklus kontserdilava lähedal. Võimalikud kahtlusalused ja nende motiivid pole politseile teada.

GVA massitulistamiste-statistika on rahutukstegev vaatepilt, eriti eestimaalastele, kelle relvadesse suhtumise kultuur on ameeriklaste omast üldiselt erinev. Ainuüksi sel kuul on USAs toimunud 60 massitulistamist.

20. jaanuaril USA presidendiametisse astunud Joe Bideni valitsus pole veel relvavägivalla vähendamisega kaugele jõudnud. Seniste eesmärkide seas on vähendada kummitusrelvade levikut, mille päritolu ei saa jälitada.